Tlustá Ivana Chýlková a vtipy o Romech: Věra Bílá žádá milion, pod kotlem topí i server Romea

07.06.2016 14:01

Televize Nova má na krku skandál. Romskou zpěvačku Věru Bílou totiž rozčílil o víkendu vysílaný díl show Tvoje tvář má známý hlas. Informuje o tom server Super.cz.

Tlustá Ivana Chýlková a vtipy o Romech: Věra Bílá žádá milion, pod kotlem topí i server Romea
Foto: Hans Štembera
Popisek: A s Jakubem Kohákem

Bílá se rozčílila především nad tím, jak ji tvůrci prostřednictvím herečky Ivany Chýlkové zobrazili. Navíc se jí prý coby autorky textu a hudby nikdo nezeptal, zda může píseň použít. Podle serveru se prý Věře udělalo při sledování Tváře špatně a málem ji skolil infarkt. Televize se brání tím, že práva má ošetřena. 

Původní text ZDE.

„Paní Chýlková asi vůbec nevěděla, o čem to je. To by do toho, když je herečka, a ona je fakt dobrá, dala trochu citu. Úplně mně tekly slzy. Ta písnička je o mé mamince, proč jí to nikdo nepřeložil?“ řekla bulvárnímu deníku Aha! Bílá o písni Paš o Paňori.

Následně Bílou rozčílil také herec Jakub Kohák, který celé vystoupení okomentoval. „Mně to udělalo radost, samozřejmě. Vystoupení to bylo krásné, sice mi během toho zmizel mobilní telefon. Ale to nevadí, já si koupím jinej. On byl stejně starej,“ řekl s humorem Kohák. A to se právě Bílé dotklo – že z ní dělá zlodějku. „Dva body. Nejen, že mi zmizel telefon, ale kluci z techniky mi říkali, že i poklice z auta, takže Věro Bílá, vraťte mi to potom, jako,“ řekl Kohák při hodnocení.

Zpěvačka podle serveru bude nyní požadovat po Nově milion korun.

Slova Jakuba Koháka se nelíbila ani Adéle Gálové, která svůj komentář zveřejnila na serveru Romea.cz. „Po vystoupení Ivany Chýlkové v roli Věry Bílé v infantilní celebrity show Tvoje tvář má známý hlas řeší český bulvár, jestli dojde na žalobu kvůli namaskování herečky jako ‚příliš tlusté‘. Sympatický fakt, že se osobností hodnou imitace stala vynikající romská zpěvačka, i solidní výkon Ivany Chýlkové, která se v rámci karikatury obstojně popasovala jak s romštinou, tak se specifickým zpěvem, přebilo nejapné vtipkování komika Jakuba Koháka a moderátora Ondřeje Sokola,“ konstatovala Gálová. Jeho hodnocení nazvala jako monstrózní faux pas. „Jeho naznačování možná ocení půlka hospodského národa,“ podotkla jízlivě. 

„A pro ty, kdo by snad tvrdili něco o mravokárcích, kteří chtějí hystericky a za každou cenu potírat humor: i ten tzv. politicky nekorektní musí k tomu, aby se stal skutečně vtipným, nejprve projít fází, kdy je korektnost ve vztahu k jinakosti obecně akceptována jako společenská norma,“ uzavřela Gálová.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …