To Fiala koukal. Setkání s důchodcem z Moravy nedostane z hlavy

14.06.2022 10:41 | Ze sítí

Není to jen Andrej Babiš, kdo se setkává s voliči. Do Pohořelic u Brna zavítal český premiér. Ovšem narazil v nich na šéfa Přísahy Roberta Šlachtu, který z tohoto regionu pochází. Ten Petru Fialovi vyčetl, že pomoc jeho vlády je nedostatečná, Fiala kontroval, že Šlachta neunesl porážku ve volbách a proto „dělá tuhle show“. Chtěl, aby mu Šlachta neskákal do řeči a nechal lidi vytvořit si vlastní názor. Rozloučení nebylo ideální. Premiér odmítl potřást rukou Šlachtovi. Ale když se otočil, aby potřásl rukou místnímu občanovi v seniorském věku, čekalo ho zklamání.

To Fiala koukal. Setkání s důchodcem z Moravy nedostane z hlavy
Foto: Repro Facebook
Popisek: Senior si s premiérem Fialou rukou nepořásl

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15394 lidí
Premiér Petr Fiala se v Pohořelicích střetl s šéfem hnutí Přísaha Robertem Šlachtou. Ten si stěžoval, že ani nemůže položit otázku. „Vždyť jsme spolu byli v předvolební debatě,“ řekl Fiala a Šlachta kontroval, že v té právě Fiala spoustu věcí nasliboval a zatím nesplnil. „Celý národ viděl, jak kdo argumentuje, a podle toho volil,“ vysvětloval premiér se zdviženýma rukama Šlachtovi a pokračoval: „Vy se s tím nemůžete smířit, tak jste přišel sem a předvádíte tady tu show.“ Video ze setkání zveřejnil server PrahaIN.cz.

„Pane Šlachto, já bych nebyl tak lehkomyslný, vy máte asi nějaké výsluhy a dobrý peníze, ale spousta lidí...“ říkal Fiala, než ho Šlachta přerušil, že premiér má plat, na který nikdo nedosáhne. „Já na rozdíl od vás nezpochybňuji, že pro někoho je pět tisíc hodně...“ ozval se premiér, ale Šlachta namítl, že ji právě zpochybňuje proto, protože taková pomoc je nedostatečná a Fiala prý nechce pomáhat. „Nechte mě domluvit,“ žádal pak Fiala v této ad hoc debatě na návsi a stěžoval si: „Vy opravdu nectíte pravidla debaty. Vy mně skáčete do řeči neustále.“

„Vy neustále mluvíte a umluvíte ty lidi,“ odpověděl šéf Přísahy.

„To je váš názor, nechte lidi, ať si udělají svůj názor,“ apeloval premiér. O tom, kdo koho nenechává domluvit se oba muži přeli ještě nějakou chvíli. „Baví mě mluvit s lidmi, ale nebaví mě, že mi skáčete do řeči,“ řekl Fiala. „Ale vy jste mně skákal do řeči, pane Fialo,“ odvětil Šlachta a premiér se oháněl svědky a kamerovým záznamem. „Tak si to pusťte a uvidíte, kdo komu skákal do řeči,“ skončil.

Pak došlo, nebo spíše nedošlo na podávání rukou. Šlachta napřáhl ruku, ale premiér o krok ustoupil a rozloučil se: „Na shledanou, mějte se.“ Zato ruku podal postaršímu muži, který debatu sledoval. „Tady, na shledanou,“ řekl, ale muž premiérovi rukou potřást odmítl a odkráčel. „Nechcete, abych vám podal ruku?“ divil se ještě Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…