To Pekarová netušila. Pláč za gaye dopadl jinak, než chtěla

29.06.2023 9:32 | Monitoring

MONITORING To ani za komunistů nebylo. Úpadek. Tohle má na Čechy fungovat? I takové ohlasy si vyslechla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová za to, že na konferenci propagující manželství gayů propukla v pláč. Padlo též, že sami homosexuálové se diví, proč někdo tímto tématem vyhrocuje společenskou atmosféru.

To Pekarová netušila. Pláč za gaye dopadl jinak, než chtěla
Foto: Screen FB Markéty Pekarové Adamové
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v Senátu pláče

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26114 lidí

Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se rozplakala, když v Senátu horovala za přijetí zákona o manželství pro všechny.

„Ne vždy dokážu udržet emoce na uzdě, a tohle je jeden z těch případů.

Můj manžel Tomáš má dnes narozeniny. Ti, kteří mě znají, vědí, že on je pro mě tím nejdůležitějším člověkem na světě. A já bych si moc přála, aby si toho svého nejdůležitějšího člověka mohli vzít za ženu nebo muže všichni. Nejen ti se ‚správnou‘ sexuální orientací. Aby mohli svůj vztah zpečetit a ochránit sňatkem, jako jsme to udělali před sedmi lety my dva,“ vysvětlila své pohnutí Pekarová Adamová na Facebooku.

MPA v Senátu pláče

Někdejší šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš konstatoval, že se Markéta Pekrová Adamová vlastně dojala sama nad sebou a podle Stoniše jen ukázala, jak moc upadají české politické mravy.

„Předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se včera při projevu o manželství pro všechny ‚kunderovsky‘ dojala sama nad sebou a plakala. Napadá mě mnoho sarkastických jízlivostí, ale tentokrát si je odpustím. Chápu, že chce tímto způsobem - tedy za každou cenu - dosáhnout prosazení jednoho ze svých programových cílů, kterým je ,manželství pro všechny', ale slzavým údolím myslím cesta nevede. Jsem proti tomu zákonu, možná bych se tedy mohl nad včerejším vystoupením Markéty Pekarové Adamové škodolibě radovat, ale pohled na veřejně štkající předsedkyni Sněmovny je pro mě především pohledem na úpadek českých politických mravů,“ napsal Stoniš.

MPA v Senátu pláče

Kritikou nešetřil ani brněnský právník Tomáš Tyl, který zavzpomínal i na někdejšího plačícího pirátského poslance Tomáše Martínka, který plakal u řečnického pultíku v dolní komoře parlamentu.

„Já si teda myslím, že pokud se člověk rozpláče nad dopisem, dá se to ještě pochopit - poslanec Martínek je křehká nádoba od Pyjátů a tak ho občané už radši znova nezvolili, protože ví, že pěkně zaplakat umí i Olinka Richterovic a to by mohlo stačit. Když se ovšem někdo dojme k slzám nad svými vlastními slovy, a přitom se staví do pozice silné ženy... Bych to shrnul slovy Cecilky: ‚Komedie stará!‘ Dva roky s křížkem po funuse, hele...“ konstatoval.

MPA pláče v Senátu

Česká podnikatelka a bývalá novinářka Angelika Bazalová konstatovala, že tohle bylo „fakt divný“.

„Já říkám - je to vážně divný. Můžou Češi na tohle zabrat? Někdo v diskusi napsal, že tohle nedělali u nás ani komunisti. Fakt divný,“ napsala.

MPA pláče v Senátu

 

 

Nad Pekarovou Adamovou kroutil hlavou také stomatolog Roman Šmucler.

„Všichni gayové a lesby kolem mě měli svatbu. Registrované partnerství. Nechtějí adoptovat děti, jsou v pohodě. Politici dělají, že to nevědí. Mí přátelé, gayové, nechápou, proč politici hrotí vztahy. Proč jim to dělají v přátelském Česku těžší. Mějme se rádi,“ požádal Šmucler.

Deník N upozornil, že vedle Pekarové Adamové podpořil manželství pro všechny i předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Za manželství pro všechny se postavil i prezident Petr Pavel.

arm. gen. v.v. Ing. Petr Pavel, M.A.

  • BPP
  • Profil není převzatý, články vkládá redakce.
  • prezident České republiky

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

MPA v Senátu pláče

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

prokristapána, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 29.06.2023 10:55:20
vládnou nám tady psychicky labilní slepice. Už se někdy rozplakala nad okradenými důchodci, invalidy? I oni by si určitě přáli prožít konec života ve štěstí a klidu. Tak plač MPA!

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…