To bude hrůza. Vědec sepsal, jak nakonec dopadneme kvůli uprchlíkům

03.09.2015 9:12

Vědec Marian Kechlibar se na serveru NeviditelnýPes.cz zamýšlí nad uprchlickou krizí v Evropě. Uvedl, čeho se v rámci této vlny obává. Podkládá to představou, že v létě 2016 nebo 2017 dorazí na člunech 1–1,5 milionu Afričanů. „Přeháním? Kdepak. Jenom za rok 2015 jich bude aspoň 500 tisíc a trend se zrychluje,“ uvádí důvody.

To bude hrůza. Vědec sepsal, jak nakonec dopadneme kvůli uprchlíkům
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Podle něj se daří vracet jen procenta z příchozích uprchlíků. „Nemají doklady, bříška prstů si opálili a rodné státy se k nim nehlásí. Možná, že africké vlády jsou dokonce rády, že se jich zbavily,“ uvedl.

Jak dále podotýká, tito migranti vidí, že jsou na vysněné pevnině, ale nemají žádné domy ani auta. A zároveň prý vidí, jak jiní to mají. „Jednoho krásného dne se někde něco stane. Veškerá frustrace posledních měsíců vyvře v násilnostech. Nechcete nám dát domy a auta? Vezmeme si je sami!“ konstatuje Kechlibar s tím, že na ulicích zavládne totální anarchie. 

„Místní náboženští fanatici vycítí příležitost, jak se v chaosu zbavit francouzské vlády jednou provždy. Je jich o dost méně než řádících migrantů, ale jsou organizovanější a cílevědomější. Nežene je emocionální frustrace, ale oddanost svému bohu, a možná mají pro danou situaci už nějaké plány. Pár z nich se vrátilo ze Sýrie, leč francouzská policie jim nic nedokázala, takže zůstali na svobodě,“ poukazuje například na Francii a islámské radikály žijící v ní.

„Z různých úkrytů se vynoří lovecké i vojenské pušky, některé snad ještě po partyzánech z druhé světové války. Možná, že se potichu otevře nějaký ten vojenský sklad na okraji města a zájemci si rozeberou, co v něm najdou – lepší, než aby padl do rukou mohamedánů, řekne si hlídka a pustí svoje spoluobčany dovnitř... I v té nejpohodlnější a nejrozmazlenější populaci je dost lidí, kteří zdědili geny válečníků. V případě smrtelného ohrožení se to rychle projeví,“ předpokládá vědec a popisuje například město Nice, které podle něj bude vypadat jako Sarajevo či Bejrút v časech občanské války. 

Původní text ZDE.

„Francouzská armáda mezitím zjišťuje, že nemá dostatek pozemních sil na to, aby řešila všechna problémová města naráz. Soustředí se na pár nejdůležitějších. Na ta ostatní může poslat letectvo, které sice džihádisty nevypudí, ale aspoň jim trochu zatopí. Celé čtvrti se pod bombardováním obracejí v trosky, asi jako kurdské město Kobani roku 2014,“ poznamenává. 

Své pojednání však ukončuje optimisticky. „Pokud věříme současným politikům, tak určitě a zcela jistě nic takového nemůže nastat. Současná Evropa bez problémů vstřebá zástupy běženců a všude bude vládnout humanita, harmonie, lidská práva, pestrá různorodost a vzájemná tolerance, podobně jako už zavládly v migrantských čtvrtích v Marseille či Malmö. Věříme?“ ptá se závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…