To bude zase Ištvan zklamaný. Policisté si zajeli do zahraničních sídel Rittiga a Janouška

09.09.2014 7:12

Policisté, vyšetřující tzv. „Nagygate“, se přesunuli do zahraničí. Podle Lidových novin se vyšetřovatelé, zabývající se „klíčovou větví“ kauzy bývalé premiérské tajemnice, rozhodli přikročit k domovním prohlídkám v letních sídlech podnikatelů Ivo Rittiga a Romana Janouška.

To bude zase Ištvan zklamaný. Policisté si zajeli do zahraničních sídel Rittiga a Janouška
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

„Na základě naší žádosti o právní pomoc prováděla chorvatská policie úkony v Chorvatsku a týkalo se to i pana Janouška,“ informoval Pavel Komár, náměstek Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Rovněž podle něj proběhly „nějaké úkony“ v Monaku, kde žije Ivo Rittig.

Domovní prohlídka ve vile podnikatele Janouška u chorvatského letoviska Zadar měla proběhnout v minulých dnech. Advokát Vít Široký o ní prý má jen minimum informací. Měly při ní být zabavovány některé dokumenty. Proto advokát požádal o protokol z prohlídky, na jehož základě se rozhodne o dalších krocích.

Janouška kriminalisté podezřívají z tunelování některých státních či polostátních firem, například Povodí Vltavy. Čeho se týkala domovní prohlídka v Zadaru ale jak státní zástupci, tak policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu prozradit odmítají. „Nenašli nic v Praze, tak se o to pokoušejí v Chorvatsku,“ okomentoval advokát Široký.

Janoušek, jak Lidové noviny přiznávají, doposud nebyl z ničeho obviněn. Na rozdíl od Ivo Rittiga, kterého policisté vyšetřují kvůli úniku utajovaných informací z Úřadu vlády, které měly od Nagyové unikat právě k němu. I do jeho letního sídla se policisté měli podívat, jak vyplývá ze slov žalobce Komára: „Nějaké úkony se konaly také v Monaku." Rittigova advokátka Karolína Babáková prý nebyla o žádné prohlídce informována. „Ale pokud je to pravda, tak to pro pana Ištvana muselo být zase další obrovské zklamání,“ prohlašuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…