To je konec! děsili se prý pobíhající poslanci ODS

05.11.2012 6:47

Premiér Nečas, kterého víkendový kongres ODS potvrdil coby předsedu strany, se patrně pomstil rebelujícím poslancům v čele s Tluchořem. Ti totiž přestože to očekávali, nebyli zvoleni do výkonné rady ODS.

To je konec! děsili se prý pobíhající poslanci ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Brně se na kongresu volil předseda ODS. Bublina splaskla. Petr Nečas post proti Ivanu Fuksovi obhájil

Přestože Petr Nečas znovuzískal post šéfa ODS se značně oslabeným mandátem (volilo ho pouze 59 procent delegátů), podle rebelujících poslanců se postaral o jejich nezvolení do širšího vedení strany, do výkonné rady ODS.

„To ani nestojí za komentář. Odpoledne jsem si myslel, že míříme k dohodě. Teď už si to nemyslím,“ uvedl podle deníku MFD šokovaný Petr Tluchoř.

V kuloárech kongresu prý kvůli tomu zavládlo zděšení. Někteří poslanci podle deníku po kuloárech pobíhali a vykřikovali, že konec rebelů bude stát Nečase křeslo. „To jsem fakt nepochopil, je konec,“ měl říci jeden z poslanců. Přitom prý dohoda s takzvanými rebely byla velmi blízko a zprostředkovatelem k ní měl být nově zvolený 1. místopředseda ODS Martin Kuba, který se podle MFD stal faktickým šéfem strany.

Zvolení Martina Kuby (ministra průmyslu a obchodu) i řadového místopředsedy Pavla Blažka (ministra spravedlnosti) podle deníku přispělo ke značné radosti u tzv. šedých eminencí strany, jihočeského Pavla Dlouhého a pražského Tomáše Hrdličky, kteří bývají označovány za „kmotry“.

„Cítím obrovskou satisfakci. Před dvěma lety jsem odsud odjížděl skoro potají a bočním vchodem, teď si radostí poskočím,“ vtipkoval prý v kuloárech Tomáš Hrdlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…