To je něco: Co si přeje k ježíšku Němcová z ODS? A dostane to?

23.12.2019 12:30

Co přejí politici k Vánocům? Miroslav Kalousek z TOP 09 například, aby se věci nazývaly pravými jmény a aby platila stejná pravidla pro všechny. Petr Fiala zase z nezasněžené pláně přál, aby lidé zapomněli na chvíli na politiku. A Miroslava Němcová? Ta by od Ježíška chtěla, aby Miloše Zemana odeslal do Číny, Vojtěcha Filipa do Ruska a Andreje Babiše mezi „urputná hovada“.

To je něco: Co si přeje k ježíšku Němcová z ODS? A dostane to?
Foto: Repro ČT
Popisek: Miroslava Němcová v Událostech, komentářích

Vánoce přicházejí a s nimi i přání politiků. Tu více, tu méně srdečná. Na Twitteru například popřál předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek: „Milí přátelé na Twitteru, dovolte, abych vám i vašim blízkým popřál krásné a požehnané vánoční svátky a všechno nejlepší do nového roku. Zachovejme si odhodlání nazývat věci pravými jmény a udržme si naději, že pravda a odhodlání mít stejná pravidla pro všechny zvítězí nad lží a výhodami pro vyvolené na úkor ostatních. Ještě jednou, šťastný nový rok všem.“

Kalouskovy výzvy se hned chytil bývalý europoslanec Štětina: „Ano, nazývejme věci pravými jmény: KSČM porušuje článek 5 české ústavy.“

Ozval se také předseda ODS Petr Fiala. „Na sníh o Vánocích to letos nevypadá, ani tady na Vysočině, asi to nebudou ty zasněžené, bílé Vánoce, jaké známe například z obrázků Josefa Lady. Ale to přece nevadí. I tak je můžeme prožít s těmi, které máme rádi, s rodinou, přáteli, našimi blízkými. I tak můžeme strávit příjemné chvíle, ve kterých zapomeneme na všední starosti a taky samozřejmě na politiku. Tak vám přeji krásné a požehnané Vánoce a úspěšný rok 2020, ať se vám všechno daří.“

Anketa

Prospěl spolek Milion chvilek pro demokracii České republice?

7%
93%
hlasovalo: 62899 lidí
Vánoční přání napsala také poslankyně ODS Miroslava Němcová. Ale není zdaleka tak smírná, jako dříve zmínění poslanci. „Milý Ježíšku, v dětství jsem si toužebně přála najít pod stromečkem brusle s bílými krasobruslařskými botami. Mé přání jsi splnil. Později už jsem Tě s obstaráváním dárků nezatěžovala. Teď je tu však něco, nač pozemské síly zatím nestačí, proto se na Tebe podruhé v životě obracím,“ uvedla svou prosbu.

„Chtěla bych Tě vroucně poprosit o doručení tří dárků. Aby se Ti to nepopletlo, koupila jsem tři odlišné balicí papíry, a tak snadno poznáš, kam který doručit.

Ten, který je zabalen v papíru s obrázky popelníčků, cigaret a lahví, patří do Číny. Už tam několikrát byl, jezdí se tam učit. Tady se trápí, protože pořád nechápeme, jak dobře to s námi myslí. Je trochu zvláštní. Například opéká nad ohýnkem trenky. Přibalila jsem mu krtečka, pandu tam mají.

Ten, který je zabalen do papíru s obrázky rudých hvězd se srpy a kladivy, patří do Ruska. Stýská se mu po časech, kdy nám Sověti vládli, okupovali nás a on kolaboroval. Dokonce si kvůli tomu změnil jméno na Falmer.

Ten poslední si také nechal změnit jméno. Nevím, kam ho nechat doručit. Narodil se na Slovensku, syna poslal nejprve na Krym, potom s ním hrál šachy ve Švýcarsku. Kam však skutečně patří, nevím. Nedávno mi trochu napověděl. Řekl, že je urputné hovado. Tak jestli existuje nějaké místo, kde se takové bytosti soustřeďují, pošli ho tam. Je zabalen do papíru s čápy,“ narážela Miroslava Němcová na prezidenta Miloše Zemana, předsedu komunistů Filipa a premiéra Andreje Babiše.

„Vím, že jsou to divná přání. Ale považ, milý Ježíšku:
Uděláš radost jim, přeneseš je tam, kde je budou mít všichni rádi.
Uděláš radost v Rusku, Číně i mezi urputnými hovady. Získají posily.
Uděláš radost i mnoha lidem u nás. Obrovsky se jim uleví,“ zdůvodňuje své přání poslankyně.

„Ale tuším, že to nedopadne. Asi Ti bude líto těch, kteří si bez nich svůj svět neumí představit a necháš nám je tady. Chápu Tě. Ani nadpozemské síly nezmohou všechno. Nakonec, zavařili jsme si to sami, tak si s tím musíme poradit. Myslím, že to nakonec zvládneme.

Děkuji všem, kteří mi byli po celý rok oporou a dodávali mi sílu. Přeji Vám šťastné Vánoce s těmi, které máte rádi a věřím, že v novém roce zvládneme vše, jak nejlépe to půjde,“ popřála na závěr Miroslava Němcová z ODS.

Komentátor Tomáš Vyoral si do Němcové za její přání kopl: „Kdyby blbost nadnášela, tak by se hysterická Mirka mohla živit komerčními lety do vesmíru... Takhle tuhle paní a její výstřelky musíme živit léta a bez jakéhokoliv výsledku my...“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…