To je pořád řečí o podpoře rodiny, a pak... Pojednání o rozvodovosti českých premiérů

10.06.2017 21:05

K ohlášené odluce ve vztahu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) s manželkou Olgou se ve svém komentáři pro server Reflex.cz vyjádřil Viliam Buchert. „Politici tvrdí, že základem státu je rodinná politika a... Pak se rozvedou,“ konstatoval.

To je pořád řečí o podpoře rodiny, a pak... Pojednání o rozvodovosti českých premiérů
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Klasická rodina podle Bucherta pro mnohé politiky až tolik neznamná. „Svým možným voličům lžou,“ uvedl s tím, že posledním příkladem je premiér Bohuslav Sobotka, jenž se rozešel s manželkou Olgou. Jak však Buchert podotýká, předseda vlády v tom není sám.

„Když se podíváme na české premiéry v posledních desetiletích, tak se zdá, že toto povolání je pro jejich rodiny skutečnou katastrofou,“ vzpomněl na expremiéra Mirka Topolánka (ODS) i na Jiřího Paroubka. „Milenecký vztah premiéra Petra Nečase s vrchní ředitelkou Sekce kabinetu předsedy vlády Janou Nagyovou dokonce vedl k neslavnému pádu českého kabinetu,“ zkonstatoval.

 Nezdálo se, že podobný osud stihne i Sobotku, protože jeho manželka vystupovala na veřejnosti jen výjimečně a vlastně nikdy nic neříkala. Vztah byl pro veřejnost zastřen tajemstvím a nebylo možné vysledovat, co se děje. Ostatně je to věc těchto dvou lidí, do toho nepřísluší nikomu vrtat,“ dodal Buchert. 

Původní text ZDE.

Jinou otázkou podle něj je, co se snaží politici a jejich strany namluvit voličům, když neustále hovoří o rodinné politice a jak u toho rozdávají všemožné dávky. „Ovšem i v tom jsou dlouhodobé výsledky tristní,“ poukázal na to, že se polovina dětí v České republice rodí mimo manželství, polovina manželství se pak rozvede. 

„Bohuslav Sobotka proto není žádnou výjimkou, ale vše spíše nasvědčuje velké osobní tragédii, která je navíc doprovázena poměrně nízkými preferencemi jeho strany před volbami. Sobotkův pád by proto mohl být po všech směrech na podzim velmi tvrdý,“ uzavřel Buchert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…