To je rána! Dana Drábová se pro Primu už nikdy nevyjádří. Kvůli Okamurovi

23.10.2022 20:50 | Ze sítí

Televizní kanál CNN Prima NEWS dnes pobouřil jadernou inženýrku Danu Drábovou. Jeho prohřešek? Poskytl mediální prostor předsedovi hnutí SPD Tomiu Okamurovi, který v pořadu Partie Terezie Tománkové kritizoval vládnoucí pětikoalici za neřešení energetické krize a prohlásil, že by rád nakoupil levný plyn z Ruska. Drábová krátce na to oznámila, že plánuje Primu bojkotovat; prý jí neposkytne rozhovor. Generální ředitel Primy Marek Singer v minulosti kritikům vzkázal, aby vykoukli ze své sociální bubliny.

To je rána! Dana Drábová se pro Primu už nikdy nevyjádří. Kvůli Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32335 lidí
Jaderná inženýrka Dana Drábová se dnes na svém twitterovém účtu pohoršila nad televizní stanicí CNN Prima NEWS, jíž vyčetla, že poskytla mediální prostor lídrovi druhého nejsilnějšího opozičního subjektu v Poslanecké sněmovně, předsedovi hnutí SPD Tomiu Okamurovi. Drábové konkrétně vadilo Okamurovo vystoupení v dnešním nedělním pořadu Partie Terezie Tománkové, v němž na adresu svého oponenta, šéfa Pirátů a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše vyřkl následující slova, která poté na Twitteru sdílel účet Primy a která Danu Drábovou tolik pobouřila: „Pro tuto zimu bych nakoupil levný plyn v Rusku. ČR musí být na prvním místě. Oni na nás kašlou. A vy místo, abyste řešili drahé energie, jedete na zasedání do Kyjeva. Vláda se přesouvá na Ukrajinu místo toho, aby v Česku řešili situaci vlastních občanů.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Drábová následně na tweet Primy citující tento Okamurův výrok reagovala slovy: „Prima má u mne utrum. Ani slovo. Dezinformátoři z podstaty.“ Dále navázala otázkou na americkou televizní stanici, která je licenzorem zpravodajství: „Co se to stalo se CNN, že jim to logo půjčili?“ Skupina Prima s mediální firmou CNN International Commercial navázala obchodní partnerství v roce 2019, kdy spustila zpravodajský kanál CNN Prima NEWS, pro nějž si na základě poskytnuté licence vypůjčila značku známé americké stanice. Generální ředitel Primy Marek Singer na jaře v rozhovoru pro časopis Forbes uvedl, že spolupráce zatím vyhovuje oběma subjektům, a dokonce se pochlubil, že americký licenzor české zpravodajství jmenovitě pochválil za jeho práci při nynějším konfliktu na Ukrajině.

Drábová se dokonce rozhodla svou nespokojenost se zpravodajstvím CNN Prima NEWS projevit vlastním osobním bojkotem tohoto kanálu. „A neposkytnu jim rozhovor. Prostě neposkytnu, nemám takovou povinnost,“ napsala jaderná inženýrka ve svém dalším tweetu.

Stanice CNN Prima NEWS se již v minulosti stala terčem kritiky některých osob, které kanál označují za dezinformační. K těmto obviněním se vyjádřil generální ředitel Singer ve výše zmíněném rozhovoru, který letos v dubnu poskytl magazínu Forbes. Nařčení označil za „vtipná a smutná zároveň“ a odpověděl na ně slovy: „My se vždy jen snažíme, aby zazněla fakta a názory všech relevantních stran. Samozřejmě celá redakce pak kritiku prožívá, protože není příjemné, když vás někdo takto nařkne. Já si ale vždy vzpomenu na dobu, když jsme CNN Prima NEWS startovali a já se ptal lidí ze CNN, kteří nám vše pomáhali nastavit, jak poznáme, že zpravodajský kanál děláme správně? A oni odpověděli, že to poznáme tak, když nám „budou nadávat všichni“. Když se o vás nemluví, tak to děláte buď nudně, nebo nejdete k podstatě věci. Kritikům práce své stanice, mezi něž se nyní zařadila i Dana Drábová, pak vzkázal, aby „vykoukli ze své sociální bubliny“, neboť „fundamentalismus“ a neochota polemizovat s odlišnými názory prý představuje problém pro liberální demokracii.

Není to poprvé, co se Drábová vyjádřila k politice v souvislosti s probíhající ukrajinskou krizí. Dlouholetá šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost v květnu tohoto roku v České televizi prohlásila, že se jí kvůli válce, a konkrétně kvůli útoku na Záporožskou jadernou elektrárnu, z nějž se vzájemně obviňovaly obě strany konfliktu, „zhroutil svět“.

Jindy zase jaderná inženýrka v pořadu Fokus Václava Moravce se zdviženou pravou rukou provolala heslo „Sláva Ukrajině“, kterým se hned na úvod představila.

Včera se Drábová vyfotila na Twitter v tričku s anglickým nápisem „F*ck you, Putin“ (přeloženo: „jdi do prd*le, Putine“), v němž se v minulosti na veřejnosti ukázala také ministryně obrany Jana  Černochová (ODS) či exministr financí a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AKS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…