To je síla. Nejdřív Nora Fridrichová, teď potkalo Okamurova poslance něco ještě horšího

19.11.2018 14:01

Facebook zablokoval profil poslanci z hnutí SPD Lubomírovi Volnému. Zákonodárce tvrdí, že se tak stalo je proto, že šířil pravdu o údajných zločinech muslimů v Česku. Pracovníci Facebooku Volnému sdělili, že byl zablokován za šíření nenávisti. Na to, že Volný šíří na sociální síti nepodložené informace, upozornil i pořad 168 hodin České televize.

To je síla. Nejdřív Nora Fridrichová, teď potkalo Okamurova poslance něco ještě horšího
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

V neděli večer odvysílala Česká televize v pořadu 168 hodin reportáž, kde oznámila již dobře známou skutečnost, že chce SPD Tomia Okamury nahradit ČSSD ve vládě. Nikoli svým vstupem do vlády, ale jen tím, že by Babiše podporovali z opozičních lavic stejně jako komunisté.

Veřejnoprávní televize připomněla, že poslanci, kteří by rádi měli zásadní vliv na vládu, občas šíří na sociálních sítích nesmysly nebo minimálně nepodložené informace. Stačí si vzpomenout na zprávy o velké nebezpečnosti mikrovlnek na sociálních sítích u Radka Kotena nebo zprávy poslance Lubomíra Volného.

Ten nedávno tvrdil, že EU chtěla zničit Českou republiku tím, že na její území plánovala přemístit 58 milionů migrantů. Své tvrzení opíral o stodvacetistránkovou studii z roku 2010, která však jen obsahuje výpočet, kolik lidí by teoreticky mohlo žít na našem území, kdyby byla hustota 1 000 lidí na kilometr čtvereční. Kromě toho tvrdil, že migranti dostávají karty od amerického miliardáře George Sorose, na které si mohou anonymně vybírat hotovost. Tu pak mohou využít třeba k podpoře teroristů. Tak to alespoň tvrdí Volný.

Když měl České televizi odpovědět na otázku, proč šíří tyto nepodložené informace, vzal to stručně. „Já myslím, že ta vaše otázka je argumentační faul od samého začátku. A tím pádem považujte náš rozhovor za ukončený,“ oznámil.

A jako by to nestačilo, zákonodárce má teď ještě jeden problém.

Poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Volný se na sociální síti Facebook „pochlubil“, že byl zablokován na 30 dní. On sám tvrdí, že byl zablokován jen za to, že šířil pravdu o údajných zločinech muslimů v České republice.  

„FACEBOOK BLOKUJE POSLANCE PARLAMENTU ČR!!! 30 dnů blokace za pravdu? Za pouhý výčet muslimských zločinů skutečně spáchaných v naší zemi a na našich občanech!!! Využívám technologické díry v systému Zuckerbergových fašistů, kteří přesně podle pokynů EU diktátorky Merkelové společně likvidují pravdu a svobodu projevu na sociálních sítích a totalitně prosazují cestu „jediného správného názoru“. Gratuluji tímto i našim českým kolaborantům a udavačům k jejich práci, Hitlerovo Gestapo a komunistická StB jsou na vás pyšní!!!“ napsal k tomu poslanec.

Pracovníci Facebooku to vnímají značně odlišně. Tvrdí, že poslanec byl zablokován, protože šířil nenávist ve svých příspěvcích, což je proti zásadám facebookové komunity. Volný ve svém příspěvku tvrdí, že co se možná děje za nepravosti v muslimských bytech v České republice, se možná dozvíme za dvacet let. V Německu a ve Velké Británii se to prý dozvídají občané už dnes.

Už teď se prý v České republice odehrávají muslimské pokusy o vraždu. Mělo k nim dojít v Brně i v Praze. Poslanec však pro své tvrzení nepředložil žádné důkazy. Kromě toho údajně došlo i k hromadnému znásilnění spáchanému muslimy, a to v Praze. Ani tady ale poslanec nepředložil žádné důkazy. Podobných tvrzení vyslovil více. A byl za ně zablokován. 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …