To jsou věci: Kalousek si dělá srandu z Jiřího Drahoše. A je kvůli tomu zle

26.03.2018 9:39

Legraci si udělal na svém twitterovém profilu expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho terčem byl neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš, jenž v minulých dnech založil apolitický spolek Společně pro Česko. Následně se však rozpoutala debata.

To jsou věci: Kalousek si dělá srandu z Jiřího Drahoše. A je kvůli tomu zle

„Dobrou noc. Teď jsem slyšel, že zítra bude pondělí. Plně se s tímto názorem ztotožním hned poté, co se o tom poradím se svým analytickým týmem. #Apolitický spolek Společně pro Česko,“ uvedl Kalousek.

Uživatelka Justýna Jílková jej následně napomenula, že stále nic nepochopil. „Vaši voliči po vás chtějí, abyste spolupracovali v klidu a míru s ostatními demokratickými stranami proti těm druhým. A vy si pořád půjdete navzájem po krku, až už vás nebude volit vůbec nikdo,“ poznamenala.

„Ujišťuji Vás, že jsem se žádné demokratické strany peříčkem nedotkl. Varuji jen před ideově vyprázdněnou marketinkovou apolitičností, která se politických stran demonstrativně štítí. Ta napomáhá mnohem víc babišismu, než demokratické politice,“ podotkl Kalousek.

„Nesmyslný nápad Drahoše jsem na svém twitteru komentoval taky. Profesor měl svou sílu vrhnout jiným směrem, nestalo se, alternativy jsou. Ale více respektu od Vás k němu by předsedo neškodilo. Útočili na něho v kampani i kvůli Vám a on vás neshazoval,“ dodal uživatel Václav Ágh.

„K vlastní osobě mám respekt velmi uctivý. ‚Politický styl‘ – a to nevím, zda to lze tak nazvat – však vážně brát nemohu a pokládám ho za další destrukci systému založeném na soutěži demokratických a ideově zakotvených stran,“ míní však Kalousek.

Ozval se však i rozčílený Jiří Palounek. „Pane Kalousku toto vám řeknu jako váš volič a podporovatel, s tímhle jděte do prdele. Když je tu někdo kdo se aspoň trochu snaží zlepšit situaci v ČR tak si z něj nedělejte prdel to jest vše oč vás žádám," napsal.

"Děkuji za podporu. Leč jsem toho názoru, že demonstrativně apolitická a tedy ideově prázdná síla Babišismu mnohem více nahrává, než naopak. Potřebujeme demokratickou politiku, nikoliv marketinkovou apolitičnost," zakončil Kalousek.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…