To nejhorší na konec: Italská farmářka natočila svůj pozemek po nájezdu migrantů. „Sežrali mý psy, vys*rali se všude kolem, ožrali... Kdo mi pomůže? Tak kdo?!"

10.08.2020 4:40

ParlamentníListy.cz celý uplynulý týden mapují situaci v Itálii. Právě ta, jak se zdá, je velice postižena přílivem migrantů především z Afriky. Situace, která se zdála být díky koronavirové pandemii zažehnaná, bohužel doutná. Nová a nová videa navíc odhalují zoufalství místních.

To nejhorší na konec: Italská farmářka natočila svůj pozemek po nájezdu migrantů. „Sežrali mý psy, vys*rali se všude kolem, ožrali... Kdo mi pomůže? Tak kdo?!"
Foto: repro FB, tan
Popisek: Italská farmářka na ostrově Lampedusa

Anketa

Který z okolních šéfů vlád je nejlepší?

2%
94%
hlasovalo: 20205 lidí
Takový je i případ farmářky na ostrově Lampedusa, který se stává záchytným bodem na půli cesty mezi severem Afriky a Itálií. Naše redakce už několikrát informovala o tom, že právě na tomto místě ve Středozemním moři je situace velmi neutěšená, až žalostná.

Dnešní video zachycuje zmíněnou farmářku, která se s kameramanem prošla po vlastní parcele na uvedeném ostrově. Cílem jejich společného záznamu bylo upozornit na chování nelegálních migrantů, kteří mají utíkat z tamního centra.

„Teď uvidíš, co udělám. Zažaluju finanční policii starostu, poslance, ředitele centra," konstatuje rozezlená farmářka v úvodu videa, které podle všeho pochází ze 7. srpna. Je tedy staré jen několik dnů. Spolu se svým známým se pak vydává na velmi nezvyklou prohlídku.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19?

53%
hlasovalo: 7774 lidí

„Řekněte mi, co mám dělat, abych získala kontrolu nad mým vlastní pozemkem?! Řekněte mi, co mám dělat!!" ptá se zoufale a ukazuje, jak vypadá vyprahlá půda poté, co na ni přenocovali migranti.

„Mají tu matrace, jedí tu, jsou tu hrnce, jak je možné, že pijí alkohol, když mnozí z nich jsou Arabové? Soukromý pozemek... přijdou... nedá se tady dýchat, je tu otřesný smrad z exkrementů," popisuje dále a nahrává jednu věc za druhou.

A samozřejmě pokračuje.

„Jdu normálně na finanční policii, udám starostu, poslance, ředitele emigračního centra, za čtyři roky sem nepřišel nikdo z policistů," konstatuje s odkazem na legendární, a zjevně bezmocné carabinieri.

Poté přišel dotaz, co všechno zřejmě uprchlí migranti z centra snědli.

„Jehňata, slepice, psi. Nemůžu si ani koupit zvěř. Zůstala mi jen prasata. Ostatní snědli. Jen se podívejte, jak to tady vypadá. Skládka po širým nebem, skládka pod širým nebem, a úřady mi pořád tvrdí, že oni jsou chránění. A který kokot ochrání mě? Kdo mi zaplatí ty škody?" ptá se bezvýsledně.

Na neutěšený stav migrační politiky italské vlády upozornila na konci července rovněž předsedkyně strany Bratři Itálie Giorgia Meloniová. Tato bývalá novinářka ve svém plamenném projevu, o němž jsme informovali v neděli, uvedla:

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí
„Příkladem je to, co se v Itálii děje dnes; s jakou tváří jste pokutovali obchodníky, kteří přišli v rozestupech na náměstí vyjádřit nespokojenost a prosili o pomoc? S jakou tváří necháváte zavírat podniky jenom proto, že někdo nedodržel rozestupy? S jakým výrazem ve tváři jste naháněli lidi za pomoci dronů na pláži? A dnes dovolíte tisícovkám migrantů překročit ilegálně italské hranice?! Tito migranti nedodržují karanténu, běhají si, kde chtějí, i když jsou pozitivní, můžete nám říct, jaký sprostoty to děláte? Předsedo Conte (premiér, pozn. red.), dalo nám to strašně práce, abychom omezili šíření nákazy. Odsoudili jsme k smrti desítky tisíc podniků! Riskujeme milióny nezaměstnaných," pokračovala.

Obdobně se na půdě horní komory Parlamentu vyjádřil někdejší ministr vnitra Matteo Salvini. Ten byl mimochodem tamním Senátem zbaven imunity pro trestní stíhání kvůli tomu, že loni v srpnu odmítl povolit vylodění migrantů z lodi Open Arms v italském přístavu.

„Děkuji všem, kteří jste mě poslali před soud, protože jste mi tím dali dárek. Já na ten soud nepůjdu se skloněnou hlavou a ohnutými zády jako jiní,“ uvedl vůdce strany Liga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…