To se mi nelíbilo. Klaus starší pokáral syna. A mluvil o nové straně

26.04.2019 17:59

Dnešní díl pořadu Sněmovní 4 na serveru Seznam Zprávy se většinově týkal exprezidenta Václava Klause a křtu jeho nové knihy „Václav Klaus stále na cestách“, po němž došlo i na výživnou debatu. Václav Klaus se vyjádřil k obsahu samotné knihy, přičemž vzpomínal na návštěvy u ruského prezidenta Vladimira Putina. A došlo i na jeho syna Václava Klause mladšího v souvislosti s jeho názorem na kojení na veřejnosti, a na jeho chystanou novou stranu.

To se mi nelíbilo. Klaus starší pokáral syna. A mluvil o nové straně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí
V Debatě Klaus odpovídal převážně na dotazy týkající se cestování a jeho zájmů, třeba lyžování. Při tvorbě knihy měl Klaus poměrně bohatou spolupráci se svou korektorkou, jelikož si příliš nedával pozor na gramatickou správnost, a to hlavně na čárky. „To je moje čeština a já to tak cítím, jak to píšu,“ polemizoval pobaveně Klaus ohledně svých pravopisných chyb.

Jednou z příhod z cest, které se Klaus věnoval, byla i návštěva u ruského prezidenta Vladimira Putina v Kremlu. Klause překvapilo, že i přestože již není prezidentem, tak Putin prezentoval totální připravenost na jeho návštěvu. „Jedna charakteristická vlastnost, kterou se bude lišit od drtivé většiny našich politiků, je naprostá pracovitost a velká pragmatičnost v jeho věcech,“ prohlásil o Putinovi Klaus.

A ke svému synovi, Václavu Klausovi mladšímu, v debatě vyřkl: „Včera jsem ho zkritizoval. Nelíbil se mi jeho sloupek o kojících matkách na veřejnosti. Za pět let jeho sloupkování prvně uhnul od jasného zaujetí stanoviska a motal se někde mezi,“ poodhalil Klaus názor na svého syna ohledně postoje ke kojícím maminkám. Kauzu týkající se kojení mezi českými matkami odstartoval případ mladé matky, která na jedné z pražských poboček Raiffeisenbank kojila své miminko, a člen ochranky ji za to vykázal ven s tím, že by to mohlo pohoršit jiné klienty. Ostatní maminky její případ horlivě na sociálních sítích řešily a uspořádaly i protestní akci v jedné z poboček.

Toto hromadné kojení označil Václav Klaus mladší za přehnané, jak uvedl, byť proti tomuto samotnému aktu normálně nic nemá. K celé situaci podotkl, že „schválně kojit dítě, které nemá ani hlad ani žízeň, nebo ho dokonce pro politické účely kvůli tomu budit – není v zájmu dítěte. Jinak nemám s kojením na veřejnosti žádný problém,“ dodal Klaus junior.

I přes spor ohledně kojení je exprezident připraven synovi pomoci se založením nové politické strany. Konkrétní ale Klaus být odmítl. „Určitě pomohu, ale to se bude všechno usazovat. To je zbytečné teď něco zásadního říkat,“ odpověděl Klaus na dotaz Seznamu.

Celý díl pořadu si můžete přehrát ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…