To skončí zle. Dávky uprchlíkům, základna, další věci. Advokátka to ví

13.04.2022 14:15 | Ze sítí

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová se na svém sociálním profilu zaměřila na největší nebezpečí, které vidí. Je to podle jejích slov neprofesionalita až naivita vlády. Kritizuje například ministryni obrany Janu Černochovou (ODS), ale i to, že nevidí žádné bezpečnostní experty, právníky či ekonomy, kteří by ministry brzdili v jejich nápadech.

To skončí zle. Dávky uprchlíkům, základna, další věci. Advokátka to ví
Foto: archiv
Popisek: Jana Zwyrtek Hamplová

„Největší nebezpečí dnes vidím v neprofesionalitě až naivitě vlády. Přijímají uprchlíky bez jakékoli kontroly a nemají promyšleny kroky poté. O jednání ministryně o základně USA na našem území neví ani premiér, ani vláda, ani Parlament, ani USA. Druhý ministr však už hlásí, kde by mohla být. Premiér vysvětluje, že se o ničem nejedná, ministryně bez ohledu na to: ‚Chci!‘,“ popisuje Zwyrtek Hamplová.

Anketa

Jste pro zbudování základny NATO na českém území?

3%
96%
hlasovalo: 84643 lidí

„Ministr zahraničí chce od Evropy odstřihnout Rusko, aniž ví, jak by se nahradily nezbytné zdroje. Rada zní – topte méně. Neřeší se ekonomické dopady válečného konfliktu na české občany. Sociální dávky jsou vyšší pro uprchlíky než české samoživitelky, rovněž ostatní občané i firmy se ponechávají osudu. Ministerstvo vnitra zato připouští trestní řízení za poskládání sýru na chlebíčcích,“ dodává.

„MMR připouští dotace 85 % obcím na výstavbu bytů pro uprchlíky, což je pozitivní diskriminace ve prospěch občanů cizího státu. Máme úřad proti dezinformacím a připravuje se pro tuto oblast speciální zákon, což zavání cenzurou… Podceňují se dopady postavení se na stranu jednoho účastníka válečného konfliktu dodávkami zbraní. Prohlašují, že jsme ve válce, což není (naštěstí!) pravda…“ konstatuje dále advokátka.

„Kde jsou bezpečnostní experti, právníci, ekonomové? Kteří by ministry brzdili v jejich nápadech? Protože toto není v dnešní době žádná legrace. Jde o naši bezpečnost, o životní úroveň či chudobu českých občanů, jde o ekonomický stav země… Tady si nemůžeme dovolit nahodilé pokusy bez zvažování dopadů. Jsme malá země, která si nemůže dovolit velké chyby… A z těch vážných chyb neumět odlišit důležité od nedůležitého, bezpečné od nebezpečného, promyšlené od nepromyšleného, správné od naivního… Z toho jde skutečně strach,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…