To snad ne: Jiří Kajínek se zapojil do války o covid

22.10.2020 11:31

Mezi nejslavnější aktivisty proti vládním opatřením se určitě řadí Jana Peterková, která proslula svým výrokem, že bude „lízat kliky na Bulovce“. V současné době bojuje proti povinnému očkování vakcínou, kterou vyvíjejí různé farmaceutické společnosti. A k tomuto účelu zajela do Brna se setkat s Jiřím Kajínkem a vyzpovídat ho. Podle omilostněného vězně je na každém, jestli se chce nechat očkovat, nebo ne. Ale sám je proti povinnému očkování a neozkoušenou vakcínu si nechat píchnout nehodlá. Došlo i na „čipování“ a otázku, jestli zamíří do politiky.

To snad ne: Jiří Kajínek se zapojil do války o covid
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jiří Kajínek

Peterková pro začátek prohlásila, že Kajínek je v Brně oblíben, takže když si dali „konspirační“ schůzku u benzínky, na Kajínka už místní volali „Čau Karlos“. Pokud jde o to, co si Kajínek myslí o plošné vakcinaci, dle bývalého vězně je to jednoduché. „Já souhlasím s tím, že když někdo stojí o to, aby dostal vakcínu, tak je to jeho věc. Ale aby nařídil stát, že všichni povinně budou vakcinovaní, to je divný,“ řekl. O teoriích šířených na internetu se bavit nechtěl, o těch si podle něho každý musí rozhodnout sám vlastním rozumem. „Já osobně bych se nenechal očkovat z jednoho prostého důvodu. Protože ta vakcína bude šitá tak horkou jehlou, že nebude nikde zaručeno, že nebude mít žádné vedlejší následky, účinky. Nebude prostě prověřená,“ mínil.

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

Vyjádřil se proti povinné vakcinaci, při které by pro ty, kdo ji odmítnou, platily postihy jako pokuta či by dokonce museli být v karanténě. „Snad by měl mít každý natolik svůj vlastní rozum a rozhodnout se, jestli ano nebo ne. Ale aby mi někdo nařídil, že mě očipuje, za chvíli, teď je to o vakcinaci, pak to bude o tom, že mě načipujou, jako proč bych si to měl nechávat líbit?“ Projevil důvěru v inteligenci a soudnost lidí, že se dokáží rozhodnout sami. Podle něho je velmi snadné lidi vystrašit a pak je díky tomu ovládat. Opět ale zdůraznil, že by nikomu nebránil, aby se očkovat nechal, ale sám chce vidět výsledky užití vakcíny. Když Peterková tvrdila, že je bojovník proti očkování, tak to Kajínek odmítl a řekl, že jen vyjádřil svůj názor.

Peterková se optala, zda by nechtěl působit v politice, například kandidovat na prezidenta, že by si ho tam jeho fanynky nepochybně přály. Ale bývalý vězeň to vyvracel, že by měl zástupy fanynek. Fandí mu a fotí se s ním spíše muži. Fámy o fanynkách, které mu nabízely sňatek prý rozšířil investigativní novinář Josef Klíma. „Pan Klíma trošku přehání a občas říká věci, které nejsou úplně pravda. Neříkám, že se to nestalo, ale není to vůbec masově rozšířené, to není pravda.“

Pokud jde o kandidaturu na nějakou politickou pozici, nabídky už údajně dostal. „Vždycky jsem říkal, to není můj cíl. Ale nikdy nevíme, co se stane,“ nechal pomyslná dvířka otevřená Jiří Kajínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…