To vy chcete zničit Evropu! Americký velvyslanec rozzuřil kandidátku na primátorku

06.09.2015 21:41

Nela Lisková, která v komunálních volbách kandidovala za stranu NS-LEV 21 na primátorku Ostravy, se zostra pustila do velvyslance USA v Česku Andrewa Schapira. Ten v rozhovoru pro server Týden.cz vyjádřil názor, že nenávist vůči islámu je snad v Česku jen ojedinělá. Tím Liskovou bezmála rozzuřil.

To vy chcete zničit Evropu! Americký velvyslanec rozzuřil kandidátku na primátorku
Foto: redakce
Popisek: Setkání s velvyslancem USA Andrew H. Schapirem na Právnické fakultě UK v Praze

Velvyslanec Schapiro, jehož maminka prchala z Československa před Adolfem Hitlerem, v rozhovoru doufal, že nenávist vůči islámu je v Česku jen ojedinělým jevem. Sám vnímá českou společnost jako přátelskou a jako Američan navíc ví, že přistěhovalci mohou svou novou domovinu pozvednout. Ve Spojených státech ostatně přistěhovalci dominují už staletí a svou „novou vlast“ dokázali pozvednout do role velmoci.

Lisková mu ovšem vmetla do tváře, že si Spojené státy neumějí poradit s vlastními migranty, o čemž svědčí fakt, že stavějí zdi na hranici s Mexikem. A aby toho nebylo málo, ještě má prý tu drzost jako velvyslanec poučovat svrchovaný český národ.

„Vy a vaše vláda, která nás do problému s imigranty uvrhla, protože to přesně zapadá do vašich plánů na zničení Evropy, vy, kteří napadáte suverénní a fungující státy a rozpoutáváte konflikty po celém světě, protože toto je váš velmi výnosný byznys, nám nemáte právo cokoli radit a kritizovat! Takže vážený, většina našeho národa vámi pohrdá na nejvyšší možnou míru a už jen například vaše podpora a účast na Prague Pride byla jasným signálem, jaké hodnoty uznáváte. Nemám osobně nic proti 4% menšině, ale zásadně jsem proti těmto okázalým a nechutným akcím,“ udeřila autorka.

Slované si jsou prý na rozdíl od Američanů dobře vědomi toho, jaké riziko islám představuje, neboť ctí tradiční rodinu, nikoli zvrácené hodnoty. Své velmi ostré prohlášení pak neúspěšná kandidátka na primátorku uzavřela vtipem. Poznamenala, že Spojené státy jsou jedinou zemí, v níž nemůže dojít ke státnímu převratu, protože tam nenajdeme žádnou ambasádu USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…