Tohle se nepíše: Stovky tureckých imámů se pohybují po Německu a kontroluje je Erdogan. Německá vláda o tom ví a nic nedělá

29.04.2018 9:10

Publicista Marian Kechlibar se rozepsal o situaci v Turecku a v Německu. Jeho text následně přinesl server NeviditelnyPes.cz.

Tohle se nepíše: Stovky tureckých imámů se pohybují po Německu a kontroluje je Erdogan. Německá vláda o tom ví a nic nedělá
Foto: Archiv MK
Popisek: Matematik a publicista Marian Kechlibar

„Novináři z deníku Cumhuriyet (Republika) byli nepravomocně odsouzeni k vysokým trestům. Prezident Erdogan chystá předčasné volby k dalšímu upevnění své moci,“ vzpomněl Kechlibar na zátah turecké policie v redakci deníku na konci října 2016. Podle jeho slov byli sice zatčení novináři obviněni z „podpory teroristických organizací“, ale důvod uvězněný byl jiný – kritika vlády. 

„Šéfredaktor Can Dündar zatčení ušel – už v červnu 2016, ještě před slavným pučem, emigroval do Německa,“ popsal Kechlibar v době, kdy istanbulský prvoinstanční soud vynesl rozsudky nad první skupinou obžalovaných. 

  • Původní text ZDE.

„V dohledném čase by měly následovat rozsudky nad dalšími skupinami novinářů, protože celý monstrproces byl z administrativních důvodů rozdělen,“ dodal Kechlibar.

Podle jeho slov v tureckých věznicích sedí zhruba 150 novinářů. Nejsou však sami, kdo byli za své prohlášení zatčeni. Stejná situace postihla i turecké lékaře z asociace, kteří vydali kritické prohlášení a následně byli zadrženi za šíření teroristické propagandy. 

„Na červen 2018 vypsal turecký prezident předčasné volby. Důvodem je snaha dostat se dříve k rozšířeným pravomocem, které úřad prezidenta získal v loňském referendu,“ dodal také Kechlibar.

„Od Turecka už nikdo nic lepšího nečeká, tam bude zázrak, nevrhnou-li se na svoje sousedy. Ale když si k tomu přečtete zprávu, že německá vláda nechala loni vcestovat do země 350 imámů zaměstnávaných turecko-německým náboženským spolkem DiTiB, kontrolovaným z Ankary, to vám nad ní opravdu zůstane rozum stát. A nedozvěděli bychom se o tom, kdyby se ve věci nezačali vrtat komunisti ze strany Die Linke,“ řekl Kechlibar, že nechápe, jak naši TOPkaři a spol. mohou oslavovat německou kancléřku Angelu Merkelovou.

„Nebo je snad součástí protimigrační dohody s Tureckem nějaká doložka, o které se nemluví? Za normálních okolností bych takové uvažování označil za paranoiu, ale akceptace 350 imámů z fakticky znepřáteleného totalitního režimu s prvky teokracie mi nedává žádný logický smysl,“ uzavřel publicista.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…