Tomáš Haas burcuje: Podporujeme Izrael a zároveň vládu, která chce Ukrajinu zbavit Židů

27.08.2014 15:50

Předsedkyně Oblastního výboru ODS Prahy 1 Jaroslava Janderová v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz prohlásila, že se Rusko snaží agresivním způsobem kontrolovat směřování jiného státu. Reagoval na to pravicový publicista Tomáš Haas. Podle něj jsou všichni vůči Rusku natolik hysteričtí, že jim nezáleží na tom, s kým se díky svým výstupům spojují a čemu tím slouží.

Tomáš Haas burcuje: Podporujeme Izrael a zároveň vládu, která chce Ukrajinu zbavit Židů
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Haas varuje, že našimi spojenci jsou strany typu Pravý sektor a Svoboda, které někdejší židovský aktivista Simon Wiesenthal označil za nejnebezpečnější neonacistické strany v Evropě.

Rozhovor s Jaroslavou Janderovou ZDE.

„Nevadí nám to,“ vyčítá Haas a dodává: „Podporujeme stranu, která se svou nacistickou orientací vůbec netají a oslavuje památku SS divize Galicia a Stefana Bandery. Strany, jež se svou sesterskou stranou, Pravým sektorem, organizuje podle svých vzorů, jako je SS divize Galicia, bataliony, které devastují obyvatele východní Ukrajiny.“

Jsme pokrytci, kteří podporují Izrael a zároveň vládu, která se snaží Ukrajinu zbavit Židů a jiné verbeže

Podle Haase má současná vláda v Kyjevě na svědomí téměř 3000 obětí a statisíce uprchlíků. „Nevadí nám podporovat vládu oligarchů s vlastními soukromými armádami, děláme to, protože podporujeme vládu, která odstranila `vliv oligarchů`. Odstranila jej tak, že jeden oligarcha vládne jako prezident tak silný, že ustupuje tlaku nacistů z Národních gard, kteří mu vyhrožují `pochodem na Kyjev`, pokud neustoupí jejich požadavkům,“ vyčítá Haas.

Publicista tvrdí, že se z nás stali pokrytci podporující Izrael, kteří rovněž podporují vládu snažící se Ukrajinu „zbavit moskevsko-židovské mafie“ a „Rusů, Židů a jiné verbeže“. Vysmíváme se tak prý památce šesti milionů Židů.

Reakce na rozhovor Jaroslavy Janderové, předsedkyně ODS Praha 1 v ParlamentníchListech.cz:

Ztratili jsme všichni soudnost..
Voláme po „tvrdším postupu proti Rusku".

A už jsme tak hysteričtí, že nám vůbec, ani za mák nezáleží na tom, s kým jsme se v tom boji spojili a komu a čemu tím sloužíme.
Našimi spojenci jsou strany jako Pravý sektor a Svoboda, kterou Simon Wiesenthal Center označil za jednu z nejnebezpečnějších neonacistických stran v Evropě.
Nevadí nám to.
Podporujeme stranu, která se svou nacistickou orientací vůbec netají a oslavuje památku SS divize Galicia a Stefana Bandery.
Strany, která se svou sesterskou stranou, Pravým sektorem, organizuje podle svých vzorů, jako je SS Galicia divize, bataliony, které devastují obyvatele východní Ukrajiny.
Nevadí nám to.
Podporujeme to nejhorší v současné Evropě. Vládu, jež má na rukou krev už téměř 3000 obětí a statisíců uprchlíků, kteří ztratili své domovy, protože je bombarduje děly a raketami jejich vlastní vláda.
Nevadí nám to.
Nevadí nám podporovat vládu oligarchů s vlastními soukromými armádami, děláme to, protože podporujeme vládu, která odstranila „vliv oligarchů". Odstranila jej tak, že jeden oligarcha vládne jako prezident tak silný, že ustupuje tlaku nacistů z Národních gard, kterří mu vyhrožují „pochodem na Kyjev", pokud neustoupí jejich požadavkům. Pan prezident ustoupí, ví, že bez nacistů a žoldnéřů z Národních gard bude následovat svého předchůdce. A druzí jsou jmenováni guvernéry míst, která zatím ovládali svým vlivem - nyní chtějí vládnout přímo, a protože jejich poddaní s tím nesouhlasí, zřizují si soukromé armády k potlačení odporu.
Nevadí nám to.
Ztratili jsme rozum, ztratili jsme cit, ztratili jsme svědomí.
Stali se z nás pokrytci, kteří „podporují Izrael", ale podporují i vládu, jejíž hodnostáři chtějí „zbavit Ukrajinu moskevsko-židovské mafie" a „zbavit Ukrajinu Rusů, Židů a jiné verbeže".
Nevadí nám to.
Kam se řítíme tak horlivě?
Nic z toho, o čem píši, není novinkou. A není to moje fantazie, na konci článku dodávám odkazy na světový tisk a na instituce jako Evropský parlament, který již ve své rezoluci 2012/2889(RSP) z 13. 12. 2012 říká: (Evropský parlament) „je znepokojen rostoucími nacionalistickými náladami na Ukrajině, vyjádřenými v podpoře strany Svoboda, jež v důsledku toho je jednou ze dvou nových stran, které vstoupily do Nejvyšší rady (Ukrajinského parlamentu); připomíná, že rasistické, antisemitské a xenofobní názory jdou proti základním hodnotám a principům EU, a proto vyzývá prodemokratické strany v Nejvyšší radě, aby se nijak nesdružovaly, nespojovaly a tvořily koalice s touto stranou."

Já o tom píši již půl roku.
Bez reakce.
Ano, stali se z nás pokrytci a lháři.
A já to už tolerovat nemůžu.

Děláme to prý pro demokracii.

Zdá se mi, že se mi má strana vysmívá. Vysmívá se památce mých předků, jež povraždili stejní nacisté, kteří se dnes chystají ovládnout jeden z největších evropských států v našem sousedství.

Vysmívá se památce 6 milionů Židů, kteří jsou předmětem nenávisti lidí, jež chce „ještě" tvrději podporovat.

Vysmívá se památce více než sto třiceti tisíc Čechů a Slováků, kteří položili své životy v boji proti předchůdcům a vzorům našich dnešních spojenců, nebo byli oběťmi zverstev, které dnes chystají ve svých již vládou ohlášených „internačních táborech" naši noví přátelé.

Vysmívá se památce politických vězňů komunistického režimu, kteří bojovali proti rudé formě téže totality.

A já už přestávám věřit, že toto je má strana.

Nemůže být.
Nesmí být.
A protože se ani náznakem nechystá zamyslet se nad tím, co se z ní stalo, začínám přemýšlet o tom, co se stane se mnou, když budu s touto stranou spojovám
A nelíbí se mi to.
Je to jako kdybych zahodil vše, co jsem kdy prosazoval a zastával.
Ale asi mi nic jiného nezbude.
Nechci se bát podívat se na své ruce, kolik z té ukrajinské krve na nich ulpělo.
Můj otec, Žid, československý zahraniční voják a politický vězeň komunistického režimu by se musel obracet v hrobě."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…