Tomáš Halík se vyjádřil ke své kandidatuře na prezidenta. Využil k tomu Zdeňka Škromacha a jeho bazének

04.08.2014 7:21 | Zprávy

Do prezidentských voleb zbývají ještě téměř čtyři roky, už nyní se ale hlásí první vyzyvatelé Miloše Zemana. Po místopředsedovi Senátu Zdeňku Škromachovi (ČSSD) uvažuje o kandidatuře na post hlavy státu i kněz Tomáš Halík. Politologové mu ale moc šancí na úspěch nedávají. V převážně ateistické společnosti ho údajně znevýhodňuje jeho kněžský talár. Minusovým bodem v očích voličů by mohly být i Halíkovy kontakty s lobbistou Luďkem Sekyrou.

Tomáš Halík se vyjádřil ke své kandidatuře na prezidenta. Využil k tomu Zdeňka Škromacha a jeho bazének
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

Kněz a čerstvý držitel Templetonovy ceny za mimořádný přínos duchovní dimenzi člověka Tomáš Halík v současnosti pobývá v Německu, kde sepisuje svoji novou knihu. Po udělení „duchovní Nobelovy ceny“ prý směrem ke svojí osobě zaznamenal množící se apely, které ho vyzývají k přijetí kandidatury na post hlavy českého státu. Údajně se tak neděje poprvé. V roce 2001 podobné přání projevil tehdejší prezident Václav Havel. „Zatím mě to ale nijak nevzrušuje. V akademické, pastorační a spisovatelské rovině se cítím šťastný. Templetonova cena mi otevřela dveře do světa. V tuto chvíli necítím potřebu vrhat se do politického rybníku,“ uvedl v rozhovoru pro Lidové noviny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…