Tomáš Klus a Emma Smetana zesměšněni na citlivém místě

02.04.2024 10:24 | Monitoring

Část českých umělců se na udílení cen Anděl za rok 2023 přihlásila k mezinárodnímu tlaku na Izrael, aby uzavřel příměří s Palestinci v pásmu Gazy. Transparent na podporu držela například umělkyně Emma Smetana nebo písničkář Tomáš Klus. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Ozvalo se například, že by umělci mohli pohrozit Izraelcům a Palestincům tím, že by na frontě uspořádali charitativní koncert.

Tomáš Klus a Emma Smetana zesměšněni na citlivém místě
Foto: Repro iDnes
Popisek: Umělci drží transparent za příměří v Gaze

I v Česku se na akce, které nejsou apriori politické, čas od času vloudí politická hesla, prohlášení a gesta. Stačí vzpomenout třeba na Show Jana Krause, ve které 40 různých osobností kritizovalo Miloše Zemana.

V sobotu se politika, a to ta mezinárodní, vloudila na udílení hudebních cen Anděl za rok 2023. Umělci tam rozvinuli transparent s nápisem Artists for Ceasefire (umělci pro příměří – pozn. red). Příměří má nastat mezi Izraelem a pásmem Gazy. Transparent drželo celkem 16 osobností, mezi nimi třeba písničkář Tomáš Klus, jeho žena Tamara, herečka a zpěvačka Barbora Poláková, herec Jan Cina nebo umělecký pár Jordan Haj a Emma Smetana.

Podle A2larmu tím umělci chtěli upozornit na otevřený dopis, který zaslali prezidentu Pavlovi a vládě ČR. „Jako lidé, kteří mají rodiny, děti, přátele a známé jsme přesvědčeni, že každý lidský život je stejně důležitý, a to bez ohledu na národnost, víru, etnickou příslušnost či jiné atributy. Proto zcela odsuzujeme zabíjení palestinských i izraelských civilistů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecrappy boy , 02.04.2024 11:27:18
Tato podivná skupina podivných tvorů, která si říká umělci, najednou procitla a zjistila, že se navzájem mlátí Izrael s Palestinou. O Ukrajině, Jemenu, Iráku, Sýrii, Myanmaru, Sudánu..., ještě neslyšeli?

|  23 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…