Tomio Okamura boduje na Facebooku, z volebních lídrů má nejvíce sledujících

13.09.2021 17:39 | Ze sítí

Podle analýzy Newton Media, kterou odprezentoval server Mediaguru.cz, má z volebních lídrů nejvíce sledujících na Facebooku Tomio Okamura, kterému na paty šlape Andrej Babiš. Síť Twitter podle počtu fanoušků jasně ovládá Andrej Babiš a na Instagramu je nejúspěšnější Ivan Bartoš, předseda České pirátské strany.

Tomio Okamura boduje na Facebooku, z volebních lídrů má nejvíce sledujících
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Facebooku kraluje Tomio Okamura, který měl ke dni 7. září 302 tisíc sledujících, druhý Andrej Babiš má 284 tisíc fanoušků. Na třetím místě je s velkým odskokem předseda Pirátů Ivan Bartoš s více jak 87 tisíci sledujících. Čtvrté místo obsadil předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta, který má téměř 78,5 tisíce sledujících. 
 

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí
 
Při pohledu na sociální síť Twitter zjistíme, že té zcela jasně v počtu sledujících dominuje premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš s 456 tisíci. Největší zájem a reakce však vyvolávají příspěvky Markéty Pekarové Adamové. Na druhém místě v počtu sledujících je Ivan Bartoš s 102 tisíci a třetí Petr Fiala z 95 tisící.  
 
Instagram je z pohledů lídrů volebních stran nejméně sledován. Nejvíce sledujících má Ivan Bartoš, a to 41 tisíc. Druhé místo drží Markéta Pekarová Adamová s téměř 28 tisíci sledujících. V sociálních sítích jsou zcela nejslabší komunisté.
 
Server mediaguru.cz také informoval, že na Facebooku je nejpilnější Andrej Babiš, který během prázdnin zveřejnil 545 příspěvků, což je například třikrát více než Petr Fiala a desetkrát více než předseda ČSSD Jan Hamáček.
 
 
Největší množství reakcí však vyvolávají příspěvky Tomia Okamury.  „Z vítězné pětice příspěvků, které během léta nasbíraly nejvíce interakcí, náleží hned čtyři Tomiu Okamurovi. Boduje například videi, ve kterých ve Sněmovně vyzývá ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, aby již znova nenasazoval občanům ‚náhubky’ anebo když ve vysílání CNN Prima News vystupuje proti údajné diskriminaci neočkovaných. Obě tato videa dosáhla přes 8 tisíc sdílení,“ uvedla pro server Mediaguru.cz Jitka Adamčíková ze společnosti Newton Media.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…