Topolánkův exministr Julínek vymáhal po státu tři čtvrtě milionu. Soud jej odkázal do patřičných mezí

10.01.2018 20:46

Bývalý ministr zdravotnictví za vlády Mirka Topolánka Tomáš Julínek čelil obvinění za údajně nehospodárnou smlouvu na provozování letecké záchranky. Nejvyšší státní zastupitelství jeho stíhání však po čtvrt roce zrušilo pro nedostatek důkazů, Julínek proto žádal za neoprávněné stíhání statisíce, u soudu ale ostrouhal.

Topolánkův exministr Julínek vymáhal po státu tři čtvrtě milionu. Soud jej odkázal do patřičných mezí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Julínek, bývalý ministr zdravotnictví

Exministr Julínek podepsal v roce 2008 smlouvu na provozování letecké záchranné služby soukromými firmami. O pět let později však kriminalisté přišli s tvrzením, že tím státu způsobil škodu ve výši 792 milionů korun, jelikož prý policie či armáda mohly službu provozovat levněji.

Podle slov bývalého ministra bylo obvinění absurdní a výpočet škody už v minulosti přirovnal ke sčítání jablek s hruškami. Podle informací serveru Aktuálně.cz nejvyšší státní zastupitelství jeho stíhání po čtvrt roce zrušilo pro nedostatek důkazů, policisté později kauzu odložili.

Celý článek ZDE.

Bývalý ministr zdravotnictví za Topolánkovy vlády Tomáš Julínek (ODS) tak nedostane za své stíhání od státu náhradu nemajetkové újmy ani peníze vynaložené na mediální zastupování v trestní kauze. Julínek se v žalobě domáhal celkem 756 tisíc korun, soud mu však přiznal pouze zlomek z požadované čátky, a to třicet tisíc korun, které zaplatil za právníky. Středeční rozsudek pražského městského soudu je pravomocný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…