Toto přeje Zemanovi herec - fanoušek Pirátů. Chudák Bohdalová

22.09.2021 12:00 | Ze sítí

Mezi podporovatele Pirátů a STAN, kterými se strana chlubí, se nově zařadil herec Karel Zima. Na koalici se mu líbí, že má dle jeho názoru čistý štít a minulost prostou skandálů. Naopak se Zimovi nelíbí Andrej Babiš, za kterého se styděl na billboardech. A ani Miloš Zeman mu není po chuti. Když viděl uzavírky na Pražském hradu, vybuchl. „Necítil jsem žádnou lítost se zdravím zaprodance, když ho dnes pohltily střešovické boží mlýny. Kéž by ho už nevydaly,“ komentoval Zemanovu hospitalizaci. Ale svého času si na kafíčko vyrazil s Jiřinou Bohdalovou.

Toto přeje Zemanovi herec - fanoušek Pirátů. Chudák Bohdalová
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Karel Zima

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
Piráti a STAN mají dalšího slavného podporovatele. Je jím herec Karel Zima, známý z českých seriálů a filmů, hrál například v komedii Špindl a v jejím pokračování, v seriálech většinou ve vedlejších rolích. Pokud jde o to, proč Zima volí a doporučuje Piráty a Starosty, říká, že obě strany mají čistý štít a není za nimi žádný skandál. „Dělají konkrétní a moderní politiku, která vidí dopředu, protože jim jde stejně tak o stát, jako o jednotlivce. Protože striktně odmítají všechny extremistické tendence. Protože jsou slušní a obejdou se bez arogance. Protože jim věřím,“ vypočítává Zima důvody k volbě koalice. A dodává, že mu text „nepsal žádný Prchal“.

Není to zdaleka první Zimovo angažmá v politice a v politické kampani. Když v Česku běžela kampaň „Stydím se za svého premiéra“, Zimova tvář se také objevila na billboardech. „Stydím se za svého premiéra, protože mi toho na něm vadí moc na to, abych si přál jakékoli jeho účinkování v jakékoli pozici v české politice. Nanejvýš kontroverzní je jak jeho podnikání, tak konání v politice. Nikdy důvěryhodně neobjasnil mnoho kauz s ním spojených včetně svého působení u STB! Podle mě jde o politika, který je ze všech v Evropě možná nejvíc ve střetu zájmů!“ tvrdil Zima před dvěma lety.

Kromě Zimy se za Andreje Babiše styděl i zpěvák Kryštof Michal a také režisérka Olga Sommerová, která nahradila Dominika Feriho v poslaneckých lavicích.

Zima se stydí doteď. Nedávno byl v okolí Pražského hradu. „Jel jsem včera okolo Hradu. Zezadu za Jízdárnou, ulicí Mariánské hradby. A viděl zátarasy a policajty, kteří hlídají vjezd k Prašnému mostu. Stydím se! Jste ubozí, jako byli nacisti, jste ubozí, jako byl Gottwald! Pražský Hrad nepatří vaší proruské trosce. Je majetkem českého státu!? Tedy nás! A ten ubohej vlastizrádce nám zakazuje tam jít!!!???“ stěžoval si herec.

„Smutek. Úzkost. Zmar. Proto nemám slitování a necítil jsem žádnou lítost se zdravím zaprodance, když ho dnes pohltily střešovické boží mlýny. Kéž by ho už nevydaly,“ přeje Miloši Zemanovi, který byl právě dnes z nemocnice propuštěn.

Během covidové pandemie přesedlal Zima na dráhu poštovního doručovatele. A také překvapil svou matku, když jí jednoho dne přivezl „na kafíčko“ známou herečku Jiřinu Bohdalovou. „Zpoza dveří vypadla schovaná Bohdalka. Hele, jako by se znaly od války,“ popsal setkání dvou žen. A matka ho prý za odměnu nechala vyhrát ve hře scrabble.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …