Toto vláda chystá proti čínskému Huawei. Referuje Sabina Slonková

04.02.2019 16:17

Reportérka Sabina Slonková se na webu Neovlivní.cz rozepsala o tom, jak se stát chystá na Huawei. Otázkou je, zda se vláda přidá na stranu například USA či Británie a zamezí přístupu technologií čínské firmy do kritické infrastruktury, nebo naopak nechá dál firmu vyhrávat díky podstřeleným cenám klíčové zakázky.

Toto vláda chystá proti čínskému Huawei. Referuje Sabina Slonková
Foto: Huawei
Popisek: Huawei

Jak server zjistil, nezpochybnitelný důkaz, že společnost Huawei zneužívá své technologie k nezákonnému šmírování, vláda nedostane. 

„U těch již proběhlých zakázek je třeba si spočítat, kolik budou stát protiopatření. Tedy kroky, které minimalizují riziko používání technologií Huawei a zajistí kontrolu, že ta data neodcházejí, kam nemají. A jestli se nevyplatí ta zařízení prostě vyhodit, odepsat, protože to může být levnější než budovat protiopatření,“ zmínil ke strategii jeden z úředníků.

Původní text ZDE

Server Neovlivní.cz zmínil také to, že čeští bezpečnostní experti chtějí připomenout případ z dubna 2010. Tehdy bylo patnáct procent všech internetových tras přesměrováno na China Telecom. A jak uvádí státní úředník, vypuklo tehdy nefalšované zděšení. Obdobný případ se pak stal i v Etiopii či v Šanghaji. 

Jak závěrem server konstatuje, Česko by podle premiéra Andreje Babiše mělo postupovat koordinovaně s ostatními unijními státy. Podle českého předsedy vlády jde totiž o globální problematiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…