Trafika! To si dělají pr... Bývalá mluvčí Pavla dostala nové místo. A už je křik

22.01.2024 18:03 | Monitoring

Markéta Řeháková, bývalá mluvčí prezidenta Petra Pavla, bude nově působit na Ministerstvu zahraničí jako poradkyně vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny Tomáše Kopečného. Lidé tento krok vnímají jako „trafiku“ a mnozí se diví, proč vlastně už na českém Ministerstvu zahraničí funguje zmocněnec pro rekonstrukci Ukrajiny, když se ani neví, jak dlouho ještě válka potrvá. Zpráva nadzvedla ze židle i komentátora Petra Holce.

Trafika! To si dělají pr... Bývalá mluvčí Pavla dostala nové místo. A už je křik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Řeháková

Řeháková nastoupila na Ministerstvo zahraničí, kde bude radit vládnímu zmocněnci pro rekonstrukci Ukrajiny. „Mohu potvrdit nástup na pozici poradkyně vládního zmocněnce pro rekonstrukci Ukrajiny. Smyslem práce je pomáhat k úspěchu českým firmám na Ukrajině, a tím i ke zlepšení životních podmínek tamních obyvatel,“ uvedla pro iDNES.cz Řeháková s tím, že bude mít na starost čerpání peněz z mezinárodních fondů a bude pomáhat českým firmám podílet se na rekonstrukci zničené země.

„Věnovat se budu zlepšování povědomí českých firem o tom, jak získat peníze z mezinárodních zdrojů určených na rekonstrukci Ukrajiny. Půjde například o pomoc, kterou pro Ukrajinu připravuje Evropská unie na roky 2024 až 2027,“ dodala bývalá mluvčí prezidenta, že díky této práci se může podílet na projektech, které přinášejí hmatatelné výsledky a pomáhají vracet stabilitu do válkou rozvrácené země.

Anketa

Máme se připravovat na válku?

9%
89%
hlasovalo: 14406 lidí
Novou spolupráci si pochvaluje i Kopečný, podle kterého má Řeháková analytické schopnosti, zkušenosti s fungováním bezpečnostní a zahraniční politiky a orientuje se v diplomacii. „S Markétou Řehákovou mám dobré zkušenosti už z dřívější spolupráce. Znám ji z doby, kdy působila jako novinářka v Hospodářských novinách a psala právě o bezpečnostní politice. Později se jako analytička věnovala informační bezpečnosti ve společnosti Semantic Visions,“ vysvětloval Kopečný svoji volbu.

„Za mě je to spojení, které dává smysl. Jsem rád, že se podařilo najít formu, jak můžeme spolupracovat, umožní nám to pro český byznys na Ukrajině dělat víc,“ dodal Kopečný s tím, že prvním společným úkolem bude organizace podnikatelské mise na Ukrajinu v polovině letošního února.

Lidé se podivují, že Řeháková už ve svém mladém věku dostala tak pěknou trafiku. „Krásná politická trafika už ve 30 letech. To bude asi zase ta ‚nová politická kultura‘,“ stojí v jednom z komentářů.

 

 

„Skvělá trafika za naše peníze pro tuto absolutně neschopnou alkoholičku. Pávek má být ta lepší politická kultura na Hradě jo?“ uvedl další komentující s odkazem na slib prezidenta Pavla, že přinese novou politickou kulturu.

 

 

Někteří se diví, že vůbec existuje něco jako zmocněnec pro obnovu Ukrajiny, když se na místě stále aktivně válčí. „Na Ukrajině se ještě neví, jak to dopadne, a u nás už máme zmocněnce pro obnovu Ukrajiny! Teď bude zmocněnec za cca 100 000 měs. čekat, jak to dopadne, a k tomu, aby vtom nebyl sám, tak dostane kobylku bratru taky cca 50–70 tis. měsíčně. Kdyby jsme neměli takový darmožrouty a nekradlo se ve velkém, troufám si říct, že budeme nejbohatší stát v Evropě!“ uvedl jeden z komentujících.

Zpráva vyloženě rozezlila komentátora Petra Holce. „Normálně si z nás dělají prdel stejně jako za komoušů. Co ale taky čekat, když na Hradě sedí bývalý komouš a agent Pávek totalitního režimu?“ nebral si servítky Holec.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rekonstrukce Ukrajiny?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 22.01.2024 18:18:55
A naše umírající země naše politiky nezajímá. Proč taky? Koho vlastně zastupují tito politici, co sedí ve sněmovně a mají 108. Naše občany určitě ne. Ještě dejte všem občanům Ukrajiny České občanství, aby mohli volit v korespondenční volbě. Neuvěřitelné.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…