Trafikanti. Od Babiše přišel hrom na vládu

11.01.2022 13:52 | Ze sítí

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO) kritizuje výběr náměstků nové vlády premiéra Petra Fialy. Trefuje se například do nového náměstka Ministerstva zdravotnictví Josefa Pavloviče, coby bývalého recepčního a fotografa. Její příspěvek o trafikách na ministerstvech pro neúspěšné Piráty sdílel i expremiér Andrej Babiš.

Trafikanti. Od Babiše přišel hrom na vládu
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vláda Petra Fialy čelí kritice za výrazně vyšší počet náměstků, než měla minulá vláda Andreje Babiše. Nová pětikoaliční vláda totiž vytvořila na ministerstvech přes 20 nových náměstkovských pozic, i když ještě před volbami dnešní vládní strany slibovaly, že zeštíhlí přebujelý státní aparát. Velká část náměstků je rekrutována mezi bývalými poslanci a spolupracovníky Pirátů, kteří ve volbách propadli.

„Jedna trafika za druhou. Na Ministerstvu zdravotnictví je politickým náměstkem s agendou boj proti covidu bývalý recepční a fotograf Josef Pavlovič. Ten dělal dříve asistenta dalšímu pirátovi Petrovi Třešňákovi, který teď zase náměstkuje na Ministerstvu průmyslu a obchodu,“ vyjmenovává některá ze jmen Vildumetzová, jejíž příspěvek bez dalšího komentáře sdílel Andrej Babiš.

 

 

Dalšího piráta Radka Holomčíka potřebovali nutně na Ministerstvu zemědělství. Tím to nekončí. Dalším pol. náměstkem za Piráty je Marek Havrda na novém Ministerstvu pro evropské záležitosti u Mikuláše Beka nebo Ondřej Profant, který náměstkuje na dalším novém Ministerstvu pro digitalizaci u Ivana Bartoše,“ přidala další jména Vildumetzová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…