Trapas! Nerudová kope do Pavla, ale naběhla si. Strašně

09.01.2023 13:14 | Ze sítí

Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová se vymezila proti generálu Pavlovi kvůli titulku na Aktuálně.cz. Vyčetla mu, že je „bývalý kariérní komunista, agent, rozvědčík nebo lhář“. Přitom to, na co Nerudová reagovala, v rozhovoru nebylo. Výsměch, výčitky i stud za trapnost celé epizody na sebe nenechaly dlouho čekat.

Trapas! Nerudová kope do Pavla, ale naběhla si. Strašně
Foto: Screen: FCB
Popisek: Danuše Nerudová

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí
Bezpochyby největší politickou událostí dneška je osvobozující verdikt pro Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. Nicméně, Danuše Nerudová zvolila právě tento den k tomu, aby zaútočila na generála Pavla. Reaguje tak na jeho slova v rozhovoru pro Hospodářské noviny o její ekonomické odbornosti, tedy že by ji vzal na Hrad jako účetní. Konkrétně že by „rád její expertízu v této oblasti využil“.

Původní verze titulku Aktuálně.cz:

„Pan Pavel by si mě na Hrad vzal jako účetní. Na podobné ponižování od mužů jsou u nás ženy bohužel zvyklé. Tak já tedy spočítám, co mohou volby přinést.

1. nemít za prezidenta bývalého kariérního komunistu, agenta, rozvědčíka nebo lháře

2. nemít za prezidenta oligarchu

3. nepromarnit dalších 5 let v ‚klidu a řádu‘, zatímco se potřebujeme posouvat vpřed

Přála bych si, abychom letošní prezidentské volby využili k tomu, že naši zemi nastartujeme k lepší budoucnosti pro všechny,“ pravila.

Petr Pavel už zareagoval, že toto nejsou jeho slova, ale pouze titulek Aktuálně.cz. A že není důvod jednat zbrkle a ztrácet hlavu.

„Správně. Ale odpusťte mu to, prosím, a nabídněte mu místo velitele Hradní stráže,“ vzkázal velký odpůrce generála Pavla, Miroslav Kalousek.

Zbytek osazenstva ovšem k prezidentské kandidátce zdaleka tak shovívavý nebyl. Její výrok byl hojně citovaný. Ale rozhodně ne v pozitivním slova smyslu.

„Pozitivní kampaň podle Danuše Nerudové: Urážet soupeře a lhát o něm na základě věty, kterou neřekl. Celý život jsem strávil mezi účetními, nezapadla byste mezi ně, paní exrektorko. Jsou totiž zvyklé dělat a naprázdno nepindat,“ vzkázal bývalé rektorce Igor Adamovič, komunální politik TOP 09. „To snad nemyslíte vážně? Každý den říkáte něco jiného. Proč tak nesmyslně útočíte? Arogantní prezidentku opravdu nechceme,“ vyjádřila se advokátka Klára Long Slámová, která Nerudovou nemá ráda dlouhodobě.

„Pamatujete si, jak se Denethor zapálil a pak hořící skočil ze skály? Tak tohle je něco podobnýho!“ smál se s narážkou na Pána prstenů sázkař Michal Sirový. „Odhlédnu-li od toho, že to, co píšete, je lež, snažíte se naznačit, že ženský, který dělají účetnictví, jsou něco podřadného? To je ten pozitivní feminismus nebo tak něco?“ ptal se Ondřej Zeman z Info.cz.

„Ona si chce fakt zopakovat efekt PirStan? Ve vláknu stihla hysterický záchvat, porušit včerejší slib (,nebudu kydat hnůj; pověsí pozitivní kampaň'), urazit účetní a ještě říct lež... (Pavel o Danuši jako účetní vůbec nehovořil),“ ptal se pak student Mendelovy univerzity.

„Jestli existuje asociace účetních, měla by ji srovnat. Plná pusa feminismu a pak takové ponížení,“ povzdechl si ostravský komunální politik ODS, Radim Ivan.

Ozvalo se také, že by Nerudová „měla držet hubu“, že si kope hrob či že je úplně mimo. Případně: „Co to meleš, ty krávo.“

Nicméně, někteří se zájmem a s očekáváním doufají, že Nerudová bude s Pavlem bojovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

No ,podle mě bude lepší na Hradě , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMarta Novák , 09.01.2023 19:05:34
bohatý oligarcha,který tam jde pro prestiž a ne za prachama, než chudí finančně i duchem, kteří tam chtějí hlavně pro moc a prachy. Volím Babiše v 1. kole. Když nás bude dost, bude konečně pokoj a žádné 2. kolo nebude potřeba . Zdvihněte zadky a v sobotu šup k volbám a do urny hodíte 7. správná volba. Pokud tak neucinite, budete hořce plakát až vám Petikolka předvede co umí .

|  7 |  0

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…