Trapas! Rakušan nad Letnou. Bobošíková „rozstřílela“ jeho hrozivý výstup na cucky

28.10.2022 17:15 | Ze sítí

Vláda se patrně velmi bojí demonstrace na Václavském náměstí, která proběhla v den státního svátku 28. října. Sáhla proto k urážkám, dezinformacím a výhrůžkám. Sdělila to moderátorka Jana Bobošíková ve svém pořadu Aby bylo jasno, jenž vyšel krátce před zahájením demonstrace.

Trapas! Rakušan nad Letnou. Bobošíková „rozstřílela“ jeho hrozivý výstup na cucky
Foto: repro YouTube kanál uživatele Aby bylo jasno
Popisek: Moderátorka pořadu Aby bylo jasno Jana Bobošíková

„Ministr vnitra Rakušan na svých sociálních sítích včera zveřejnil neuvěřitelné video. A to hned nejen v češtině, ale i s anglickými titulky. Postavil se nad Letenskou pláň a vyjádřil své přání vicepremiéra a ministra vnitra této země, aby Letná zůstala zítra, tedy dnes, 28. října, prázdná,“ poznamenala Bobošíková a pustila video ministra vnitra Víta Rakušana.

„Stojím tady nad Letenskou plání, den před naším největším svátkem. A moc, ale opravdu moc bych si zítra přál, aby tohle místo těch důležitých historických okamžiků našeho národa, kde se scházely statisíce lidí, zůstalo zítra prázdné. Ano, prázdné. Nepomátl jsem se,“ sdělil Rakušan.

„Místopředseda vlády, bojovník proti dezinformacím, tvůrce krizového informačního týmu ministerstva vnitra, takzvaného KRITu, ve které jsou podle ministra největší machři, říká, že se nepomátl. Nebudeme dělat diagnózu na dálku. Ale tvrdíme, že si buďto dělá legraci, nebo záměrně dezinformuje občany a přitom uráží a vyhrožuje. Poslechněte si, co se podle něj dělo 28. října 1989, tedy před 33 lety, na Letné,“ vyzvala Bobošíková.

„Před 33 lety se tady, na té Letenské pláni, sešly statisíce lidí, kteří chtěli svobodu, demokracii, kteří chtěli, aby se naše země vrátila zpátky do Evropy,“ sdělil Rakušan.

„Demonstrace před 33 lety, 28. října 1989, o které Vít Rakušan – mimochodem učitel dějepisu – mluví, se odehrávala jinde. Proběhla na Václavském náměstí. Tam rozháněly policejní jednotky násilně zhruba 3000 lidí, kteří demonstrovali proti režimu. A už o den dříve policie zadržela řadu předních aktivistů. V cele předběžného zadržení na policejním ředitelství v Praze 4. O 33 let později ministr vnitra den dopředu nezatýká, ale vyhrožuje,“ zmiňuje dále Bobošíková. 

„Demonstraci v říjnu 1989 svolaly nezávislé iniciativy Charta 77, hnutí Za občanskou svobodu, Demokratická iniciativa, Obroda a Nezávislé mírové sdružení. Policejní jednotky demonstranty tvrdě rozehnaly. Zadrženo bylo 359 účastníků demonstrace, z toho 18 cizinců. V celách předběžného zadržení zůstalo na 150 osob, celkem policie kontrolovala více než tisícovku lidí. Velká demonstrace na Letné, o které ministr dějepisec pravděpodobně hovoří, se odehrála až o měsíc později. Na konci listopadu 1989,“ dodala Bobošíková a pustila opět Rakušanovo video.

„A na zítra si ten samý prostor zarezervovali lidé, kteří chtějí opak. Kteří nás chtějí z Evropy vytrhnout někam směrem na východ. Chtějí, abychom se zase zpátky přimknuli k ruským okupantům,“ sdělil Rakušan.

„Prověřili jsme oficiální přehled oznámených veřejných shromáždění Magistrátu hlavního města Prahy. Na 28. října, tedy na dnešek, není na Letné oznámeno žádné shromáždění. Zato je oznámena demonstrace Česká republika na 1. místě na Václavském náměstí. Chce-li ministr vnitra Rakušan podobenství, tak to je to místo, kde před 33 lety občané vyslovili tehdejšímu režimu svou nespokojenost. Jestli hovoří o Letné proto, aby se pak mohl občanům vysmát, že na Letné nikdo nebyl, to nevíme, ale dnes jdou lidé na Václavák. Takže si poslechněte, jací lidé budou dnes podle vicepremiéra Fialovy pětikoaliční vlády na Letenské pláni, kterou ale nemá nikdo zarezervovanou. Kdo protest, který nefiguruje v oficiálním přehledu oznámených shromáždění, podle Rakušana svolává,“ dodává Bobošíková.

„Jsou to šmejdi, kteří místo předražených hrnců nabízejí falešné jistoty, které jsou zabalené do vlajky falešného vlastenectví,“ zmínil Rakušan.

„Na závěr zanechal vicepremiér a ministr vnitra Fialovy vlády Rakušan těm občanům, kteří by se snad chtěli vyjádřit, tento vzkaz,“ poznamenala dále Bobošíková.

„Tuším, že moje úvodní přání, aby Letenská pláň zůstala prázdná, se asi nenaplní. Asi se nenaplní mé přání, aby nikdo nenaletěl páté koloně. Ale pro ten případ jim tady na ministerstvu vnitra necháváme docela jeden výrazný vzkaz,“ sdělil Rakušan. Jde o vlajku Ukrajiny, vlajku České republiky a podobiznu ruského prezidenta Putina ve vaku na mrtvoly.

„Co myslíte, co vzkáže vládě dnešní Václavské náměstí?“ zakončila Bobošíková krátce před demonstrací, na kterou dorazily desítky tisíc nespokojených lidí s vládou Petra Fialy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…