Trapas: Sportovkyně, která šla proti Rusku, teď jde proti Babišovi. Ale něco na ni prasklo

25.06.2019 10:31

Někdejší biatlonová hvězda Gabriela Koukalová již pověsila své sportovní aktivity na hřebík a ukončila kariéru. Co dělá dnes? Např. aktivně protestuje proti předsedovi vlády Andreji Babišovi na Letné. Server Forum24.cz Pavla Šafra však připomněl, že to není tak dávno, co se Koukalová s Babišem vesele stavěla do záběrů fotoaparátů.

Trapas: Sportovkyně, která šla proti Rusku, teď jde proti Babišovi. Ale něco na ni prasklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za nezávislost justice a lepší vládu, kterou pořádá iniciativa Milion chvilek pro demokracii

Na zimní olympiádě v ruském Soči Češi, Moravané a Slezané s napětím sledovali sportovní výkony Gabriely Koukalové a fandili jí, co jim síly stačily. Nedávno však svou sportovní kariéru pověsila na hřebík.

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš bude premiérem až do konce tohoto volebního období?

96%
4%
hlasovalo: 26631 lidí

A co dělá teď? Na sociálních sítích se podělila o svou zkušenost z demonstrace na Letné. Konstatovala, že by se člověk neměl bát projevit svůj názor.

Člověk by se neměl bát říct nebo dát jakkoliv najevo svůj názor, i když za to může být mnohokrát kritizován. Není mi jedno, co se v naší zemi děje a v jaké politické realitě nyní žijeme. To je ten důvod, proč jsem dnes dorazila na Letnou. Abych dala najevo svůj názor. Stejně jako statisíce lidí z celého Česka,“ napsala doslova.

V diskusi u fotografie se o sobě však dočetla, že se není co divit, že šla na demonstraci na Letnou, protože za poslední dva roky neudělala nic správně. Další diskutující jí vyčetli, že se jen zviditelňuje, a do třetice si o sobě mohla přečíst, že vlastně ani neví, za co bojuje.

Dočkala se však také zastání. Její fanoušci jí vyjadřovali respekt za projevení názoru a nabádali ji, aby se nenechala otrávit jedovatými komentáři.

Server Forum24.cz v této souvislosti připomněl, že to není tak dávno, co se Koukalová s Babišem vesele fotila. Babišovy deníky, momentálně odložené ve svěřenském fondu, jí prý navíc pomáhaly s propagací její knihy, kde vyložila svůj pohled na český biatlon a na to, čím si procházela s anorexií. Skončilo však PR a zřejmě i spokojenost s Babišem,“ podotkl server.

Koukalová na sebe však neupozorňovala jen skrze fotografie, na kterých pózovala s Babišem, ale také skrze hlasitou kritiku dopujících sportovců, především ruských dopujících sportovců. Mezinárodní sportovní komunita dospěla k názoru, že ruští sportovci užívali nepovolené prostředky, a to za podpory státních orgánů. Prezident Vladimir Putin tuto kritiku odmítl, ale na zimní olympiádě v Jižní Koreji stejně mohli startovat jen někteří Rusové, a to ještě ne pod ruskou vlajkou.

Koukalová dala před zimní olympiádou jasně najevo, co si myslí. „Nevím, jak vy, ale já jsem jednoznačně pro to, aby se z dopingu udělal plošně trestný čin a Rusům se neumožnil start na olympiádě přesně po vzoru letní olympiády!“

A znovu se dočkala u části veřejnosti značné podpory, ale od lidí s opačným názorem hlasité kritiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…