Trestnej čin jak vyšitej! Babiš půjde do kriminálu, napsal Jaroslav Kmenta ke zveřejněným dokumentům

09.10.2017 6:12

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr zajásal nad knihou novináře Jaroslava Kmenty o Andreji Babišovi. Svou knihu okomentoval i sám Kmenta. Novinář je přesvědčen, že Babiš premiérem nebude a může si za to sám.

Trestnej čin jak vyšitej! Babiš půjde do kriminálu, napsal Jaroslav Kmenta ke zveřejněným dokumentům
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Jaroslav Kmenta napsal knihu Boss Babiš, kterou vydává jen pár dní před volbami. V knize Kmenta možného příštího premiéra popisuje jako klasický bílý límeček, který se neštítí provést ledacos. Třeba dokáže tvrdit o farmě Čapí hnízdo, že jde opravdu o projekt, který lze zařadit do kategorie malé a střední firmy, nad nímž neměl miliardář kontrolu v době, kdy firma čerpala desítky milionů dotací z Evropské unie.

Anonymní skupina Šuman však zveřejnila dokument, podle kterého měl Babiš nad Čapím hnízdem kontrolu po celou dobu, po kterou byly čerpány evropské dotace. Kmenta nepochybuje o tom, že podání žádostí o dotace nebylo v případě farmy Čapí hnízdo ničím jiným než podvodem.  

„Trestnej čin podvodu jako vyšitej. Pět až deset let vězení. Není o čem polemizovat. Babiš premiérem nebude. Sám si to zavařil,“ napsal na sociální síti Twitter Jaroslav Kmenta.

Také podle Šafra a jeho serveru bylo jasné, že v případě kauzy Čapí hnízdo šlo o podvod s dotacemi a bankéři, kteří poskytli farmě prostředky, si toho byli pravděpodobně vědomi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…