Trestní oznámení na Schillerovou. Podle autora úmyslně šíří koronavirus

22.03.2020 11:26

Podnikatel Boleslav Buzek podává trestní oznámení na ministryni financí Alenu Schillerovou. Ta je podle něj vinna trestnými činy šíření nakažlivé nemoci, obecného ohrožení, zneužití pravomoci veřejné osoby a rovněž podněcování k trestné činnosti. Důvodem je trvání ministryně na spuštění třetí a čtvrté vlny EET v řádném termínu.

Trestní oznámení na Schillerovou. Podle autora úmyslně šíří koronavirus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová

Oznamovatel Boleslav Buzek je majitelem IT firmy, která se zabývá rovněž produkty souvisejícími s provozem EET. Proto se cítí jednáním Aleny Schillerové osobně ohrožen.

Jde podle něj o to, že zavádění třetí a čtvrté vlny EET, které má být hotové k 1. květnu letošního roku, představuje proces, při kterém musí dojít k fyzické instalaci zařízení pro EET v každé provozovně, poté instalace softwaru a zřízení všech potřebných certifikátů. A především k odbornému proškolení podnikatele a všech zaměstnanců, jak s EET pokladnou nakládat, aby byly naplněny zákonem stanovené podmínky užívání.

Při těchto úkonech musí nevyhnutelně docházet ke styku osob, dotýkání stejných věcí a shromažďování proškolovaných osob často v počtech několika desítek.

Z důvodu epidemie koronaviru přitom vláda vyhlásila nouzový stav a další mimořádná opatření, která spočívají v maximálním omezení fyzického styku osob a dodržování nadstandardních hygienických a bezpečnostních opatření.

Za těchto okolností se úkony zavádění EET dostávají do rozporu se zákazy vyhlášenými v rámci nouzového stavu.

Přesto ministryně Alena Schillerová trvá na spuštění EET od 1 .5. 2020, ačkoliv si musí být vědoma, že praktická realizace tohoto opatření vede k porušování vyhlášeného nouzového stavu, nehledě k ohrožení životů všech, kteří se na něm podílejí. „Oznamovatel je tak toho názoru, že Alena Schillerová vědomě ohrožuje lidské zdraví a lidské životy v kolosálních měřidlech,“ stojí v trestním oznámení.

Svým jednáním měla ministryně spáchat trestný čin šíření nakažlivé lidské nemoci, neboť úmyslně nutila lidi, aby se stýkali a shromažďovali v situaci epidemie smrtelné choroby, považované za nakažlivou nemoc i ve smyslu trestního zákona. Navíc se toho dopouští ve stavu ohrožení státu a jako úřední osoba.

Zároveň se měla dopustit trestného činu obecného ohrožení, když vystavuje lidi tomu, aby dodržováním jejích úředních rozhodnutí ohrožovali životy sebe i ostatních.

V souběhu měla spáchat i trestný čin zneužití pravomoci úřední osoby. A rovněž trestný čin podněcování k trestné činnosti, neboť nutí lidi, aby v době nouzového stavu a vyhlášených zákazů shromažďování tyto zákazy porušovali.

Ministryně Alena Schillerová opakovaně veřejně odmítla zrušit nebo posunout již schválený nástup třetí a čtvrté vlny EET. Slíbila, že po dobu tří měsíců budou úředníci benevolentní a nebudou ukládat sankce. To však podnikatele nezbavuje zákonné povinnosti mít již od 1. 5. pokladnu s EET nainstalovanou.

„Živnostníci jsou taky lidé, a ne dobytek v Babišově firmě. Řada z nich v souvislosti s aktuální situací řeší, zda vůbec podnikatelsky přežijí. Nutit je v tomto stavu ještě zavádět EET je od vlády hyenismus,“ sdělil autor trestního oznámení Boleslav Buzek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…