Tři dny do voleb v USA: Clintonová vede nad Trumpem jen těsně

05.11.2016 16:12

Demokratka Hillary Clintonová vede 3 dny před volbami nad republikánem Donaldem Trumpem až o pět procentních bodů. Možná budoucí první prezidentka USA vede nad Trumpem i v počtu volitelů, byť tady se Trump na Clintonovou dotahuje. Informuje o tom agentura Reuters.

Tři dny do voleb v USA: Clintonová vede nad Trumpem jen těsně
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Podle průzkumu Reuters/Ipsos uveřejněného v pátek pravděpodobně odevzdá Clintonové hlas 44 procent voličů, zatímco Trumpovi 39 procent občanů USA. Hillary Clintonová by však neměla usnout na vavřínech, protože jiné průzkumy jí přisuzují vedení v rozsahu od 2 do 7 procent. Kandidátka proto vyrazila do váhající Floridy. Tento stát rozhodl volby v roce 2000, po nich se prezidentem stal George W. Bush.

Celý text v angličtině najdete zde

Demokratická kandidátka prý poněkud ztrácí půdu pod nohama. Její dřívější jasné vedení se vytratilo poté, co FBI znovu otevřela kauzu posílání e-mailů někdejší ministryně zahraničí Clintonové ze soukromé pošty. Republikáni toho patřičně využili a na Clintonovou útočí ze všech sil.

Podobná data přinesl průzkum Reuters/Ipsos v roce 2012, kdy nakonec zvítězil Barack Obama nad republikánem Mittem Romneym o čtyři procentní body.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…