Trikolóra se postavila proti vládě i nouzovému stavu. Podpoříme žalobu i vyslovení nedůvěry vládě, řekl Klaus ml.

16.02.2021 8:52

V pondělí večer mimořádně zasedlo předsednictvo hnutí Trikolóry, aby zaujalo postoj k opětovně vyhlášenému nouzovému stavu. Jak potvrdil poslanec Václav Klaus ml., hnutí je připraveno podniknout všechny kroky k tomu, aby nedovolilo vládě ohýbání Ústavy a pokračování v plošných opatřeních, která v boji proti Covid-19 stejně nefungují.

Trikolóra se postavila proti vládě i nouzovému stavu. Podpoříme žalobu i vyslovení nedůvěry vládě, řekl Klaus ml.
Foto: Reprofoto: RP Records
Popisek: Václav Klaus mladší.

„Trikolóra zásadně nesouhlasí se svévolným prodloužením nouzového stavu vládou proti vůli Sněmovny. Uplynulé dny ukázaly, že velké opoziční strany (ODS, Piráti) podporují Babišův a Hamáčkův plošný lockdown a jen hrají mocenské hry. Vláda nemá naši důvěru,“ citoval z usnesení předsednictva Václav Klaus ml., který zároveň připomněl, že Trikolóra požaduje za přísných hygienických opatření okamžité otevření škol, služeb, malých obchodů, vleků a lanovek a restaurací. 
 

Anketa

Je vyhlášení nového nouzového stavu Babišovou vládou protiústavní?

26%
70%
hlasovalo: 17054 lidí
 
„Podpoříme jak ústavní žalobu, tak mimořádnou schůzi Sněmovny, tak případné vyhlášení nedůvěry vládě. Budeme podporovat všechny kroky, které povedou k ukončení plošného lockdownu,“ zdůraznil poslanec Klaus ml. 
 
Podle předsednictva Trikolóry je třeba zásadním způsobem také změnit strategii boje s epidemií např. po vzoru některých severských zemí. Proto také Trikolóra představila „COVID PLÁN“, v rámci kterého nabízí v deseti konkrétních bodech způsob, jakým by měla vláda postupovat v boji proti pandemii. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…