Troska Zeman, žeňte ho k soudu, píše Jan Rejžek. A herečka Aňa Geislerová, ta dokonce doufá, že prezident...

11.12.2018 10:31

Hitem posledních dní je mezi odpůrci Miloše Zemana odvolání prezidenta pro velezradu. Od víkendu se k výzvám směřovaným Senátu přihlásilo hned několik známých osobností, počínaje Jaromírem Štětinou a František Laudátem a konče Janem Rejžkem a Aňou Geislerovou.

Troska Zeman, žeňte ho k soudu, píše Jan Rejžek. A herečka Aňa Geislerová, ta dokonce doufá, že prezident...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aňa Geislerová

Europoslanec Jaromír Štětina již o víkendu oslovil přes Facebook senátory, mezi kterými deset let seděl. Měli by podle něj zahájit proces odvolání Miloše Zemana z funkce prezidenta. Procedura, kterou si Štětina sám vyzkoušel v roce 2013 proti Václavu Klausovi, je podle něj „v zájmu země i v zájmu zdraví starého člověka“. „Senát PČR by měl sehrát svou roli pojistky demokracie a zahájit proces odvolání Miloše Zemana z funkce prezidenta,“ shrnul.

Anketa

Je ostuda, že se Česko nepřipojilo k migračnímu paktu OSN?

2%
98%
hlasovalo: 16731 lidí

Bývalý poslanec TOP 09 František Laudát zase přišel s názorem, že Senát by měl konat z důvodu zdravotní nezpůsobilosti prezidenta Zemana nadále vykonávat mandát. Proto bychom prý prezidentova slova včetně jeho posledních výroků na adresu BIS neměli brát vážně.

„Ten člověk začíná mít zjevně nějaké zdravotní problémy, v jejichž důsledku se vrací mentálně do období bouřlivé puberty,“ myslí si Laudát. Z chování prezidenta Zemana je podle něj zjevné, že nemoc postupuje progresivně. „Senát (by měl) iniciovat ukončení téhle trapné komedie. A ať se jmenovitě ukáže, kdo ve Sněmovně ponese osobní odpovědnost za pana Zemana po zbytek jeho mandátu,“ vyzývá Laudát.

Později dodal, že pro prezidenta Zemana už je zjevně jedinou životní ambicí provokovat, a nadávky na Kalouska a  pražskou kavárnu už mu nestačí, takže přitvrdil a pustil se rovnou do  BIS. „Poslední chování už je přes vint. S vědomím toho, že Zeman je vrchním velitelem armády, by Senát měl začít jednat o jeho odvolání. Cena, kterou za řádění nevypočitatelného prezidenta platíme, už je veliká,“ dodává exposlanec.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

K jejich výzvě se přidávali mnozí. Obsáhlý a šťavnatý text publikoval na webu Forum24.cz Zdeněk Šarapatka, zástupce veřejnosti v Radě České televize. V něm mimo jiné konstatoval, že „republika má v čele vlastizrádce“. „Zrůdná kombinace stařecké zášti k Západu, jenž Zemana očividně ignoruje a má ho za Putinova trolla a veš v kožichu, zatutlaných mindráků raného mládí a dnešního vzteku na vlastní nemohoucnost, kompenzovaného zduřelým egem a chorobnou mstivostí, zbavila prezidenta republiky definitivně sebereflexe,“ psal o prezidentovi. Senátory, kteří by s podporou návrhu váhali, pak varoval, že „kde selhává politika, rozzuří se ulice“ a „Paříž není daleko“.

PŘEČTĚTE SI CELÝ TEXT ZDEŇKA ŠARAPATKY.

„Pohnat přes soud za velezradu“ chce prezidenta Zemana i Jan Rejžek. „Pokud ještě nějaký váhavec pochybuje o tom, zda na Hradě nesedí kágébácký nervózní čučkař, snad mu konečně otevřely oči poslední neskutečné výroky této trosky o práci BIS v dalším vystoupení s nejnehoráznějším a nejúlisnějším moderátorem všech dob Soukupem na TV Barrandov,“ napsal ve svém pravidelném facebookovém příspěvku První slovo Jana Rejžka.

V pondělí pak na Aktuálně.cz tamní komentátor Martin Fendrych sepsal senátorům obsáhlé zdůvodnění, kterým by ústavní žalobu na prezidenta Zemana mohli vyfutrovat. „Velezradou Ústava chápe jednání směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky či jejímu demokratickému řádu. A to se bohužel děje,“ vysvětluje Fendrych.

CELÝ KOMENTÁŘ MARTINA FENDRYCHA ZDE

Výzvu podobného ražení přednesla na svém facebooku i herečka Aňa Geislerová, která komentovala prezidentův rozhovor pro ruskou televizi, ve kterém Miloš Zeman prohlásil, že v EU není žádný silný lídr.

„Můžete už s tím něco udělat? Tyhle ostudný a skutečně pro naši zem destruktivní výstupy se nesmí opakovat. Ten člověk nejedná v našem zájmu,“ rozčilovala se Geislerová. Pak varovala, že pokud se toho nikdo nechopí, tak ona si „dodělá maturitu a práva“, aby s tím mohla „něco udělat“ ona.

„Ale doufám, že se to vyřeší rychleji a jednodušším způsobem,“ dodala herečka.

 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …