Trump: Nechoďte hlasovat, hlasy máme. Hlídejte sčítání!

24.10.2023 12:12 | Monitoring

Bývalý prezident Spojených států amerických a kandidát na prezidenta ve volbách 2024 Donald Trump své příznivce v New Hampshiru vyzval k hlídání hlasování. Sami hlasovat nemusí, Trump má údajně hlasů dostatek. Odkazoval pravděpodobně ke svému přesvědčení, že prezidentské volby v roce 2020 byly zmanipulované.

Trump: Nechoďte hlasovat, hlasy máme. Hlídejte sčítání!
Foto: Archiv
Popisek: Donald Trump

Donald Trump již dlouho prosazuje, že prezidentské volby v roce 2020 byly „ukradené“ a ve skutečnosti je proti Joeu Bidenovi neprohrál. V pondělí ve svém vystoupení na předvolebním shromáždění v Derry v New Hampshiru svou myšlenku „ukradených voleb“ dotáhl tak daleko, že svým příznivcům řekl, že nemusejí hlasovat, ale raději se soustředit na sledování jiných voličů, pro koho hlasují.

„Musíme být opatrní. Musíte tam jít a hlídat, jak se hlasuje,“ řekl Trump. „Nemusíte hlasovat, nestarejte se o hlasování. Hlasů máme spoustu. Musíte sledovat volební noc.“ Dále uvedl, že „volební měsíc“ je dle jeho názoru špatný. Sám by zavedl volby pouze v jednom dni.

 

 

„A ta nejdůležitější věc, zajistíme férové volby. Pokud nebudeme mít férové volby, tato země nepřežije,“ dodal. „Nemůžeme je nechat podvádět. Jediná možnost, že nás porazí, je pokud budou podvádět. Jinak nás neporazí, nemají na to hlasy. Nechceme vidět manipulaci s těmito hlasy.“

Trumpův výrok zkritizoval na sociální síti X tiskový tajemník dalšího republikánského kandidáta Rona DeSantise, Bryan Griffin. Trump podle něj s tímto přístupem prohraje i tyto volby. „Tento typ mluvy prohrává volby,“ napsal Griffin a informoval, že DeSantis se oproti Trumpovi snaží o maximalizaci volební účasti v každém státě. „Mezitím Ron DeSantis neustoupí a bude organizovat v každém státě maximalizaci volební účasti pro republikánské voliče a soupeřit s demokraty, aby je porazil v jejich vlastní taktice,“ uvedl tiskový tajemník DeSantise s tím, že úspěchy budou sklizeny legálně.

Trump se během svého vystoupení přirovnal k Nelsonu Mandelovi a vykreslil sám sebe jako oběť ve čtyřech trestních obviněních i civilních procesech, kterým v současnosti čelí. „Nevadí mi být Nelson Mandela, protože to dělám z nějakého důvodu,“ řekl Trump.

V projevu se vyslovil i proti účasti mužů v ženských kategoriích ve sportu. „To, co se teď děje, je pro ženy velmi ponižující. A lidé se o tom bojí mluvit. Je to jako fašismus. Je to šílené. Ale my se zbavíme mužů v ženských kategoriích ve sportu. To se nebude dít,“ zdůraznil.

Doplnil, že hodlá ve Spojených státech amerických obnovit svobodu projevu. „Obnovíme v Americe svobodu slova!“ prohlásil.

Stát New Hampshire se ve volbách v letech 2016 přiklonil k Trumpově protikandidátce Hillary Clinton. V roce 2020 pak stál za Joem Bidemem.

Celé vystoupení Donalda Trumpa ke zhlédnutí zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …