Tvrdý režim. New York: Zákaz vycházení pro migranty

11.02.2024 20:10 | Monitoring

Azylová centra v New Yorku, jež jsou z poloviny obsazená migranty, zavádějí zákaz vycházení od 23.00 do 6.00. Nařízení je reakcí na stížnosti obyvatel ohledně chování některých migrantů – Newyorčané mluví o „invazi“ – a má pomoci lépe řídit kapacity azylových center.

Tvrdý režim. New York: Zákaz vycházení pro migranty
Foto: Foto: Vít Hassan
Popisek: O tom se nebudeme bavit...

Dvacet azylových center provozovaných organizací Housing Preservation and Development (HPD) na Manhattanu, v Queensu, Brooklynu a Bronxu začne od pondělí vyžadovat, aby se migranti každý večer do 23.00 hlásili a zůstávali uvnitř až do 6.00 h.

Pravidla se budou týkat více než 3 600 migrantů.

„Město New York je i nadále v čele země při zvládání této celostátní humanitární krize, což zahrnuje upřednostňování zdraví a bezpečnosti jak žadatelů o azyl v naší péči, tak Newyorčanů, kteří žijí v komunitách obklopujících nouzové útulky, které spravujeme,“ uvedl v prohlášení mluvčí radnice starosty New Yorku Erika Adamse. „Tato politika umožní efektivnější řízení kapacit pro migranty v péči města.“

Nařízení je v souladu s již platícím zákazem vycházení pro bezdomovce, jehož cílem je umožnění efektivnějšího řízení kapacity lůžek v centrech.

Poprvé byly plány Adamse na plošné zavedení zákazu vycházení implementovány na čtyři útulky už v polovině ledna. Deník The New York Post uvedl, že toto nařízení je „významným krokem starosty Adamse k řešení stížností sousedů, kteří tvrdí, že je napadají zoufalí žadatelé o azyl žebrající od dveří ke dveřím o jídlo a oblečení“. Obyvatelé New Yorku prý hovoří o „invazi“ migrantů.

Rozšíření zákazu vycházení o dalších dvacet azylových center přichází několik dní poté, co patnáctiletý migrant ubytovaný v azylovém domě na Manhattanu údajně postřelil brazilského turistu do nohy při přepadení obchodu na Times Square.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…