Twitter na několik minut zrušil Trumpův účet. Původně tvrdil, že to byla technická chyba, ale pak se ukázalo, že je to úplně jinak

03.11.2017 11:58

Zaměstnanec společnosti Twitter deaktivoval účet amerického prezidenta Donalda Trumpa. Společnost Twitter nejdříve uvedla, že prezidentův účet byl kvůli chybě pracovníka neúmyslně odstaven na jedenáct minut, později ale oznámila, že účet zablokoval zaměstnanec během své poslední pracovní směny v podniku. Bylo to úmyslně? Byla to snad reakce na některá kontroverzní prohlášení prezidenta?

Twitter na několik minut zrušil Trumpův účet. Původně tvrdil, že to byla technická chyba, ale pak se ukázalo, že je to úplně jinak
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

„Účet byl odpojený jedenáct minut a již byl obnoven. Pokračujeme ve vyšetřování a podnikáme kroky, které by tomu do budoucna zabránily,“ napsala zprvu společnost Twitter s tím, že deaktivace byla neúmyslná.

O něco později však společnost informovala, že situace nebude jen pouhým pochybením zaměstnance, jak se nejdříve zdálo. „Z vyšetřování vyplynulo, že to učinil zaměstnanec zákaznické podpory společnosti Twitter, který to udělal během svého posledního pracovního dne,“ vysvětlil Twitter s tím, že nyní provádí rozsáhlou interní inspekci.

Twitterový účet prezidenta Trumpa se stal politickým fenoménem. Zejména proto,  že hlava USA jej často využívá k přímé komunikaci s voliči místo médií, kterým nevěří. Některé jeho komentáře se staly legendárními a prezidentovi odpůrci s oblibou vtipkují o  způsobu jejich vzniku.

V posledních dnech se správci sociálních sítí často vyjadřují k událostem, které se týkají i prezidenta Trumpa. Třeba konkurenční sociální síť Facebook zveřejnila inzeráty, které měly poškodit jeho soupeřku Hillary Clintonovou a podle Facebooku byly šířeny z Ruska. Rozvíjí se tak teorie, že vítězství Donalda Trumpa a porážka Hillary Clintonové bylo dílem sofistikované ruské propagandy.

Takto se Trump na Twitteru vyjádřil k teroristickému útoku v New Yorku:

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…