U Moravce dnes bude horko. Utká se Chládek s Fialou

02.03.2014 9:23

V dnešním pořadu České televize Otázky Václava Moravce se opět utkají politici z různých koutů politického spektra. Hlavními soupeři budou ministr školství za ČSSD Marcel Chládek a exministr školství a současný šéf ODS Petr Fiala.

U Moravce dnes bude horko. Utká se Chládek s Fialou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

Současní a bývalí ministři školství se budou zabývat právě problematikou školství, konkrétně jeho současným stavem, počtem nekvalifikovaných učitelů či vysokoškolským zákonem. Podle odhadů Chládka by totiž až 7000 učitelů by mohlo koncem roku odejít ze školství kvůli chybějící kvalifikaci.

V první části pořadu vystoupí šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka a hovořit bude především o služebním zákonu či fungování novely zákona o veřejných zakázkách. V závěru pak přijde na řadu rozhovor s Martinem Schulzem, předsedou europarlamentu.

Ke skladbě dnešního dílu se jako vždy vyjadřují i sami diváci prostřednictvím Facebooku. „Se Schulzem? To si stačí pustit proslovy Paroubka a máte to stejné,“ rýpl si jeden z nich. Dalšímu se pak nelíbí přímo složení dnešních hostů. „Proč si nepozvete více hostů z více politických stran, debata je pak zajímavější,“ míní.

„Docela by mne zajímalo, proč stát nutí dělat rozpočty (nabídky) pro státní zakázky s použitím ceníku URS. Obecně se o něm ví, že je sám o sobě předražený. Navíc pasuje ceny do globálu, pražská firma se do ceny vejít nemusí, ale na Moravě se dělá za méně peněz. A další takový paradox, proč, když je vyžadováno rozpočtovat pro státní zakázky pomocí URSu, nejsou tyto ceníky volně k dispozici, ale musí se kupovat? Neměl by je stát dávat k dispozici volně?“ položil dotaz další z diváků.

V pořadu Partie na televizi Prima dnes usedne další významný host, a to premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Nastane rozkol v koalici, nebo si předsedové stran jen vyměňují bonmoty? Ve které z vládních stran jsou tedy kmotři, v ČSSD, jak tvrdí Andrej Babiš, nebo v ANO, jak naznačil právě Sobotka? Především na tyto otázky se bude ministerský předseda snažit nalézt odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…