U komunistů zahřmělo: Šiřitelé poplašných zpráv by se měli vrátit k tomu, co jim jde nejlépe. Libor Dvořák je dobrý překladatel a Jakub Janda? Bez komentáře...

13.01.2018 13:20

Hrozba hackerskými útoky je pověstná tím, že přichází podle Moniky Hoření z KSČM do popředí pozornosti v období voleb. Ani aktuální prezidentské volby nejsou podle ní výjimkou, píše na webu Haló novin.

U komunistů zahřmělo: Šiřitelé poplašných zpráv by se měli vrátit k tomu, co jim jde nejlépe. Libor Dvořák je dobrý překladatel a Jakub Janda? Bez komentáře...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Haló noviny

„A je to tady zase. Kupříkladu ve čtvrtek se jako dobře sehrané herecké duo představili rozhlasový moderátor Libor Dvořák a pověstný Jakub Janda, zástupce ředitele think-tanku Evropské hodnoty,“ píše Hoření a dodává, že prezidentské volby mají být ovlivněny těmito zásahy zvenčí. „Bezpečnostní experti z USA a západní Evropy prý varují před rostoucím ohrožením voleb ze strany ruských dezinformačních kampaní, a to je právě Jandovo, ale i Dvořákovo oblíbené téma,“ píše dále.

Podle Dvořáka vzhledem k tomu, že se hackerský útok skutečně nedá vyloučit, bude Úřad pro kybernetickou bezpečnost v pohotovosti. „Nechť tedy dělají svou práci, za to je jako daňoví poplatníci platíme,“ komentuje jejich činnosti Monika Hoření.

Podle ní je ale zásadní, aby Janda předložil alespoň nějaký důkaz k této, dle jejích slov, „do úmoru omílané tezi“. Podle ní na výroku Jandy k tomu, že u nás probíhají kampaně proti vyzyvatelům Miloše Zemana, nevidí nic zvláštního. „Hm, to je asi před volbami dost normální, nebo ne?“ ptá se podiveně a připomíná, že je zapotřebí si zachovat chladnou hlavu a volit s rozumem. „Nevěřme, co nám bulíkují podobní ‚odborníci‘,“ apeluje dále.

  • Původní zpráva ZDE

„Jestliže západní experti a jejich tuzemští pomocníci varují před ohrožením českých voleb, já varuji před šířením poplašné zprávy,“ uvádí. Pode ní by se oba pánové měli vrátit k tomu, co jim jde podle jejích slov rozhodně lépe. „Libor Dvořák je dobrý překladatel a Jakub Janda? Bez komentáře...“ uzavírá.

 

reklama

autor: sla

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …