USA posílají varování uprchlíkům: Brzy bude konec!

06.07.2017 21:45

Agentura AP hlásí, že i Spojené státy přijímají uprchlíky, ale už brzy se přiblíží ke stropu padesáti tisíc běženců, který určil prezident Donald Trump. Jeho předchůdce Barack Obama stanovil strop na 100 tisíc uprchlíků, ale Trump po nástupu do úřadu tuto hodnotu snížil o polovinu.

USA posílají varování uprchlíkům: Brzy bude konec!
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Spojené státy si stanovily, že přijmou ročně padesát tisíc uprchlíků. Počítají však s fiskálním rokem, který skončí v září. Americké ministerstvo zahraničí oznámilo, že kvóta padesáti tisíc bude velmi brzy naplněna a další žadatelé o azyl budou odmítnuti. Přesněji řečeno, po dosažení padesáti tisíc budou muset další žadatelé o azyl prokázat svou dobrou vůli k životu v USA a budou muset úřadům vyložit, proč chtějí žít právě ve Spojených státech.

Celý článek v angličtině naleznete zde.  

Trump bude moct uplatnit svůj částečně obnovený zákaz pro cesty lidí ze šesti převážně muslimských zemí.

Zákaz se týká Jemenu, Íránu, Libye, Sýrie, Somálska a Súdánu, ale kupříkladu na Egyptské občany se zákaz nevztahuje. Íránský ministr zahraničí Mohammad Džavád Zaríf považuje zákaz za nevhodný a nešťastný. Íránské ministerstvo zahraničí tvrdí, že v boji proti terorismu Trumpovo nařízení ničím neprospěje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…