USA už znají oblast, odkud byla vypálena raketa na malajsijské letadlo

18.07.2014 18:29

Podle Baracka Obamy byl malajsijský boeing nad Ukrajinou sestřelen raketou odpálenou z oblasti kontrolované separatisty, které podporuje Moskva.

USA už znají oblast, odkud byla vypálena raketa na malajsijské letadlo
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Americký prezident v mimořádném prohlášení označil čtvrteční událost za globální tragédii, která může mít nedozírné důsledky. Vyzval k důkladnému mezinárodnímu vyšetření případu a ujistil, že Spojené státy jsou připraveny k tomu maximálně přispět.

Zřícení malajsijského letadla na lince Amsterodam-Kuala Lumpur si vyžádalo 298 obětí, většinou Nizozemců. Obama dnes řekl, že má informace o tom, že na palubě stroje se nacházel minimálně jeden americký občan.

Prezident odmítl spekulovat o tom, zda malajsijský stroj byl sestřelen úmyslně. Podobné úvahy jsou podle něj předčasné. Obama opakovaně zdůraznil, že je třeba teprve zjistit, co přesně se ve čtvrtek na východní Ukrajině odehrálo, a ujistil, že Spojené státy jsou připravené maximálně přispět k důkladnému a objektivnímu vyšetřování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…