Ubližujete černochům! Máte povinnost bránit imigranty. V Německu se to prý začíná hodně otáčet

28.02.2017 9:02

Německo. Ministerstvo vnitra zveřejnilo statistiky, které sledují útoky rodilých Němců na migranty. Jak uvádí britský deník Financial Times, v loňském roce docházelo průměrně k deseti takovým útokům denně. OSN navíc došla k názoru, že Němci diskriminují přistěhovalce afrického původu.

Ubližujete černochům! Máte povinnost bránit imigranty. V Německu se to prý začíná hodně otáčet
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Přes dva tisíce uprchlíků, co musely opustit vysídlovanou calaiskou džungli, se usadily v desátém pařížském okrsku kolem stanice metra Stalingrad

Celkem bylo evidováno německými úřady 3533 útoků proti přistěhovalcům. Z toho 2545 útoků směřovalo na jednotlivé migranty a zbylých 988 útoků bylo namířeno proti ubytovnám, kde migranti pobývají. Zraněno bylo při těchto útocích 560 lidí, z čehož 43 byly děti. Ministerstvo vnitra statistiky zveřejnilo na popud největší levicové strany Die Linke. Její představitelé následně vyzvali vládu, aby tyto útoky co nejostřeji odsoudila.

„Lidé, kteří uprchli ze své země a hledají bezpečí v Německu, by měli mít zajištěno bezpečné ubytování. Všichni obyvatelé i politici nesou společnou odpovědnost a měli by se jasně vymezit vůči tiché podpoře, či dokonce tiché toleranci bezprecedentních útoků proti menšinám v naší společnosti,“ prohlásila Ulla Jelpke, která dotaz na ministerstvo vznesla. Jak píše britský deník, Němci nejprve uprchlíky vítali, ale několik teroristických útoků jejich postoj změnilo.

Zveřejněné statistiky Ministerstva vnitra je však třeba pro objektivní pohled porovnat s kriminalitou, které se dopouštějí migranti na rodilých Němcích. Například za rok 2015 německé úřady evidovaly asi 208 000 trestných činů, za které nesou přímou odpovědnost migranti. Jednalo se o drobné krádeže, dopravní přestupky či podvádění při žádosti o azyl. Vedle toho však také došlo k mnoha případům znásilnění a loupežných přepadení.

Za první čtvrtletí loňského roku spáchali migranti 69 000 trestných činů, které byly namířeny proti dalším uprchlíkům a rodilým Němcům. V tomto směru je zmiňovaných 3533 útoků proti migrantům naprosto marginálních. V posledních letech narůstá počet spáchaných trestných činů migranty prakticky ve všech kategoriích. Zatímco v roce 2013 spáchali přistěhovalci 599 sexuálně motivovaných trestných činů, o rok později to bylo již 949, v roce 2015 1683 a loni již 2790.

Zatímco Financial Times se věnuje statistikám zločinnosti, německý magazín Focus zmiňuje konstatování odborné skupiny OSN, podle které jsou lidé afrického původu v Německu diskriminováni. V některých městských čtvrtích větších měst mají prý černoši důvodné obavy z toho, že budou napadení slovně, a především napadeni extremisty fyzicky. Nejhorší situace dle rodáka z Eritreje Yonse Endriase panuje v Sasku. „Spolupráce s policií je špatná. Tamější policisté vůbec netuší, co je to rasismus,“ tvrdí Endrias.

Endrias je jedním z desítek lidí, se kterými experti z pracovní skupiny OSN hovořili. Podle dostupných údajů žije v Německu asi milion přistěhovalců afrického původu, což je více než jedno procento populace. „Mnoho muslimských studentů afrického původu popisovalo své zážitky ze školy jako traumatizující. Čelí totiž dvojnásobné nenávisti. Jak kvůli své barvě pleti, tak kvůli svému náboženskému vyznání,“ píše se mimo jiné ve zprávě vypracované skupinou. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…