Ucítíte bolest, vzkazuje Litvě Rusko

21.06.2022 13:41

Rusko plánuje tvrdá odvetná opatření poté, co Litva po zavedení nových sankcí EU uzavřela železniční koridor z Ruska do oblasti Kaliningradu pro některé základní zboží včetně stavebních materiálů, kovů a uhlí. Opatření podle tajemníka Rady bezpečnosti Nikolaje Patruševa budou mít tvrdý dopad na litevské obyvatelstvo.

Ucítíte bolest, vzkazuje Litvě Rusko
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na železnici

Dominic Kane z německé televize Al-Džazíra v Berlíně již včera varoval, že Rusko určitě podnikne odvetné kroky proti litevskému omezení železničního tranzitu do Kaliningradu. „Ruská vláda si předvolala zástupce EU, ale také Litvy, aby protestovala proti tomu, co považuje za odepření možnosti udržovat kontakt po železnici mezi Kalinigaradem – který není fyzicky součástí pevninského Ruska – a zbytkem Ruské federace,“ uvedl Kane.

„Z pohledu Litvy a EU není to, co udělala litevská vláda jednostrannou akcí proti Rusku a ruským zájmům, ale jde o jednání v souladu se sankcemi, které se EU rozhodla uvalit na některé ruské položky. Ruská vláda s tím nesouhlasí a je kvůli tomu obzvláště rozzlobená,“ dodal Kane.

Ruská strana se již nechala slyšet, že tvrdě odpoví na litevskou blokádu. „Rusko na takové nepřátelské akce určitě odpoví. Příslušná opatření se vypracovávají v meziresortním formátu a budou přijata v nejbližší době,“ prohlásil tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev s tím, že protiopatření budou mít vážný dopad na litevské obyvatelstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…