Účtování bez milosti: Docentka Švihlíková promluvila o tom, co zažila s ČSSD a SPOZ

28.10.2013 10:38

Docentka Ilona Švihlíková se na serveru Britské listy podělila o své zkušenosti z předvolební kampaně SPOZ. Poté, co ji odmítla ČSSD i další levicové strany, prý přijala nabídku prezidentské partaje, ovšem diletantismus, s jakým se v ní setkala, ji nadobro vyléčil.

Účtování bez milosti: Docentka Švihlíková promluvila o tom, co zažila s ČSSD a SPOZ
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilona Švihlíková

Populární levicová ekonomka prý nejprve nabídla své služby ČSSD. Chtěla v Praze nebo na Vysočině, se kterou je rodově spojena, kandidovat z jakéhokoliv místa kandidátky, předseda Bohuslav Sobotka ji však prý s omluvou sdělil, že by ji na listině rád viděl, ale zasloužilí straníci z regionu mají strach, že by je „přeskákala“ a jejich moc je taková, že s tím nedokáže nic udělat.

Poté, co nedopadly námluvy s dalšími levicovými stranami, prý tedy přijala nabídku zemanovců. Původně měla být dvojkou na kandidátce, za jistým operním pěvcem, který doposud kandidoval za TOP 09, členové organizace se však prý vzepřeli krajským šéfům a prosadili ji za lídra.

Celý článek Ilony Švihlíkové ZDE.

Následovala kampaň, která prý byla čímsi naprosto neuvěřitelným. „Organizace vůbec nefungovala, takže na konci září nebyly plakáty, a někteří členové z jiných krajů, s nimiž jsem se sešla, si ze zoufalství udělali vlastní materiály a jeli tak říkajíc na sebe,“ popisuje ekonomka.

Kampaň prý neměla vůbec žádnou myšlenku, kromě dvou zoufalých hesel „Zastavili jsme Kalouska“ a „Za Miloše Zemana“. Nedostatek nápadů se vedení snažilo vykompenzovat množstvím billboardů, ovšem s poněkud podivným obsahem. Na Vysočině prý téměř nikde neshlížela z plakátů Švihlíková jako krajský lídr, zato kolem dálnice D1 všude visely stranické špičky Mynář, Augustin a Pecina a ministr Žák, kandidující v Praze.

Nikdo prý celou dobu nevěděl, kdo za organizaci kampaně vlastně odpovídá, nebyly žádné plány akcí či mediálních výstupů. Do toho si zmíněný operní pěvec, kterého předběhla, začal dělat soukromou kampaň, a i ostatní kandidáti přišli se sloganem „Vykroužkujte si svého poslance“. Vrcholem prý bylo, když zdařilé korespondenční lístky, které měly být rozeslány do schránek, byly dodány až čtyři dny před volbami.  

Kdyby prý nebylo řady nadšenců, kteří na její kampani tvrdě pracovali, nejspíš by to prý vzdala ještě před volbami. „Jejich působení a upřímná snaha byla bohužel zničena zásahy seshora – s katastrofálním volebním výsledkem, jak se ukázalo,“ uzavírá ekonomka své svědectví o předvolební kampani zemanovců.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…