Udavači, novodobí estébáčci, smrad. Petr Štěpánek o dokonalém pokrytectví kavárny

19.10.2018 11:19

Novinář a bývalý člen ODS Petr Štěpánek se ve své poslední glose na serveru neviditelnýpes.cz rozepsal o tom, jak bezmezné je pokrytectví českých moralistů, tedy kavárny. Ta prý má dvojí metr týkající se kritiky za vypouštění vulgarismů. On to například za svá jadrná slova pořádně slízl, zaleží prý totiž, kdo sprostá pronese.

Udavači, novodobí estébáčci, smrad. Petr Štěpánek o dokonalém pokrytectví kavárny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

„Teď se zrovna zase můžou podělat z toho, že prezident Zeman užil v rozhlase slůvko „zmrd“, pronesl směrem ke kavárně v úvodu své glosy Štěpánek a připomněl, že sám si také myslí, že především funkcionáři si mají zachovávat jisté dekorum. Ostatně sám před časem na toto téma o Zemanovi napsal velmi kritický článek. V něm píše, že co je dovoleno obyčejným smrtelníkům, včetně jadrného slovníku, není dovoleno osobám ve veřejných funkcích.

Pro příklad uvedl, jak si například snaží zachovávat dekorum on sám. Přiznává, že také nejde pro jadrnější slovo daleko. Když si na něj proto vzpomněli někteří poslanci a nabídli mu opětovnou kandidaturu do Rady pro vysílání, okamžitě pár svých nejjadrnějších tweetů a facebookových postů smazal. „Nikoli proto, abych je utajil, tak naivní nejsem, naši novodobí „estébáčci“ bdí a vedou si o nás složky, však také obratem svoji bdělost prokázali a ty jadrné tweety vytáhli, nýbrž proto, že veřejná osoba má zachovávat, jak výše bylo řečeno, jisté dekorum,“ uvedl.

Jenže i tady platí staré přísloví, kdo chce psa bít, hůl si najde. Reakce kavárny prý byla taková, že to pro změnu Štepánkovi nandala i za smazání jeho příspěvku s jadrnými výrazy. „Oni vůbec ti naši pravdoláskaři vyznávají dvojí metr. Když něco jadrného utrousí kupříkladu kníže, je to tak nějak roztomilé. Když totéž z úst vypustí někdo jiný a zvláště pak Zeman, je oheň na střeše,“ poznamenal.

V souvislosti s tím nezapomněl Štěpánek zmínit například zprávu z ČTK informující: „Poslanci SPD Tomio Okamura a Miloslav Rozner nebudou stíháni za svoje výroky o táboře v Letech. Žádného trestného činu se nedopustili.“

Něco takového podle něj bylo od počátku jasné každému, kdo má v hlavě mozek. „Musí to pro všechny zloděje, podvodníky a násilníky být pravým požehnáním žít v zemi, kde orgány činné v trestním řízení utrácejí svůj vzácný čas na šetření dvou opozičních poslanců,“ dodal s tím, že na opravdové zločince jim nepochybně pak schází čas.

„Všichni ti přičinliví udavači, kteří nešetřili trestními oznámeními, se zase předvedli. Výsledkem je velké nic. Ale zasmradili vskutku virtuózně. Prostě takový pšouk plný pravdy a lásky,“ napsal na závěr Štěpánek.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…