Udávejte se navzájem za řeči o rase a pohlaví, nařídili malým dětem v USA

16.06.2021 12:58

Vedení školy v Massachusetts nabádá své studenty, aby se mezi sebou nahlašovali, pokud uvidí, že někdo si z někoho dělá srandu ohledně rasy, národnosti, genderu, náboženství či zdravotního postižení. Tresty pro studenty, kteří poruší tyto zásady, zahrnují bytí po škole, vyloučení nebo jiné reakce, které vyžadují, aby uznali svou odpovědnost a minimalizovali její dopad. Student může být vyhozen i za frázi: „Aha, takže ty máš ten čínský virus?“

Udávejte se navzájem za řeči o rase a pohlaví, nařídili malým dětem v USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Anketa

Bojíte se negativních dopadů očkování proti covidu-19 na vaše zdraví?

73%
23%
hlasovalo: 9295 lidí

Školáci na jedné z veřejných škol v Massachusetts jsou povzbuzováni k tomu, aby se udávali mezi sebou. Co má být předmětem těchto udání? Školáci Wellesley public school mají na sebe donášet, když uslyší vtipy, které jsou například o „viru z Číny“, mikroagresi nebo jiné případy předsudků, jak vyplývá z nově odhalených dokumentů okresního úřadu pro diverzitu, rovnost a inkluzi. S takovým zjištěním přišel server National review.

Samotné dokumenty odhalila nezisková organizace Rodiče bránící vzdělání, která se snaží bojovat proti indoktrinaci na amerických školách. Tato organizace dokonce přinesla kopii prezentací, která se školákům pouštěla.

Celý článek ZDE:

Co je tedy dle vedoucích školy příklad mikroagrese ve škole? Jde například o to, když se někdo nenaučí vyslovovat či pokračuje ve špatném vyslovování jmen spolužáků, když se plánují testy a školní projekty na náboženské či kulturní svátky. Přiřazování úkolů či rolí pro studenty, které vyžadují konkrétní genderovou roli nebo nedovolují všem studentům flexibilitu skrz rolemi a odpověďmi. Předvídání emočních odpovědí studentů postavených na genderu, sexuální orientaci, rase a etnicitě. Nakonec je za mikroagresi i považována fráze: „Aha, takže ty máš ten čínský virus?“

Anketa

Obáváte se o svobodu slova v České republice?

97%
3%
hlasovalo: 5768 lidí

Dále se v článku píše o tom, že soudy zjistily, že takové politiky, jako je výše zmíněná v Massachusetts mohou mít negativní účinek na projev. „V loňském rozhodnutí pátého odvolacího soudu se uvádí, že podobná politika hlášení na Texaské univerzitě, kterou prosazuje školní tým Campus Climate Response Team, představuje utažení regulace studentských projevů,“ píše se na serveru National Review.

V zásadách Wellesley se uvádí, že „diskriminace na základě původu, rasy, barvy pleti, genderové identity, sexuální orientace, náboženství, národnostního původu, zdravotního postižení nebo jakékoli jiné státem či federálně chráněné kategorie není tolerována“. Případ předpojatosti je definován jako „jakékoli předpojaté chování, projev nebo vyjádření, které má dopad, ale nemusí zahrnovat trestný čin, ale prokazuje vědomou nebo nevědomou předpojatost, která je zaměřena na jednotlivce nebo skupiny, které jsou součástí federálně chráněné třídy.“

Studenti jsou vyzýváni, aby případy diskriminace „nebo jakýkoli znepokojivý vzorec předpojatého chování“ nahlásili kterémukoli zaměstnanci okresu nebo důvěryhodné dospělé osobě.

„Oznámení o jakémkoli znepokojivém chování lze podat anonymně,“ uvádí se v zásadách, ale dodává se, že „anonymní oznámení je obtížnější prošetřit a reagovat na ně“. Tresty pro studenty, kteří poruší tyto zásady, zahrnují bytí po škole, vyloučení nebo jiné reakce, které vyžadují, aby uznali svou odpovědnost a minimalizovali její dopad. Ve slajdech ke školení zaměstnanců se však uvádí, že jedním z cílů vyšetřování je „zaměřit se spíše na změnu chování než na potrestání (pachatele)“.

Podle zásad se škola snaží většinu vyšetřování dokončit do deseti dnů. Vedení školy má v případě spáchání trestného činu z nenávisti informovat policii a Ligu proti hanobení.

reklama

autor: tle

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …