Uhl prý Kočí věří. Všechno, kromě toho, že předtím lhala

15.04.2011 10:47

Komentátor Práva Petr Uhl v deníku rozebírá, proč a co vlastně Kristýně Kočí věří. „Kristýně Kočí z Věcí veřejných věřím všechno. Tedy až na její tvrzení, že předtím lhala. To teda lže, když tvrdí, že lhala,“ napnul v začátku svých úvah Uhl v dnešním komentáři.

Uhl prý Kočí věří. Všechno, kromě toho, že předtím lhala

A co vlastně Uhl věří Kristýně Kočí nejvíc? „Věřím ji především, že její veřejné oznámení o půl miliónu korun od Víta Bárty, které nazývá korupčním úplatkem, bylo dlouhodobě připravovanou akcí, že to byl projekt společný, tři čtvrtě roku chystaný, tedy společný projekt části VV a části ODS, zastoupené u Kristýny Kočí osobou Petra Tluchoře," napsal Uhl.

Pak v dalším odstavci vyjmenoval sprostá slova, která Kočí pronesla v nahrávce zveřejněné Lukášem Víchem z VV. Kočí zde například říká „se zmrdem, který ovládá vnitro" (mluvila o Bártovi)  nebo že „naši pičusové potřebujou čas". A co na to Uhl? „Je zde vidět, že to Kočí myslí upřímně, že netušila, že ji spolustraník tajně nahrává. Její úsudek je tak jasnozřivý, že lze jen doufat, že po šesti letech dokončí studia politologie FF UK," uvedl.

Na dalších řádcích pak Uhl rozebírá to, jestli Kočí byla nebo nebyla před tři čtvrtě rokem poslankyní. Zatímco ona napřed uvedla, že nebyla, tak Uhl popsal, že ta doba, kterou uvádí Kočí, vychází. „Před deseti měsící, 2. června po volbách, začaly totiž Věci veřejné jednat o vládní koalici s ODS a TOP09....Už dlouho předtím šla však Prahou zvěst, že VV jsou filiálkou kmotrovské ODS, odbírající hlasy nepravicových voličů."

Kočí a Tluchoř jsou jedné krve

Posléze rozebral lítý boj v ODS před sněmovními volbami a to mezi křídlem kmotrovským a nekmotrovským. „Škarohlídi dávali Tluchoře s Pavlem Bémem a radou pražského magistrátu do toho prvního. V druhém viděli optimisté Nečase , Sašu Vondru, Miroslavu Němcovou a Jiřího Pospíšila," poznamenal k tomu Uhl.

Zdůraznil, že Kristýna Kočí a její politický přítel Petr Tluchoř jsou však jedné krve. „Vidím ji jako krev svazáckou. Taková kapala z pionýrských vedoucích z ČSM koncem čtyřicátých let. Dnes ale ona společná tmelící idea není ´pro blaho všech jdem se bít´ jako tehdy, ale ekonomické zájmy, uspokojované politikou."

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Nakonec Uhl v komentáři zamířil do historie a zmínil, že se možná lidé na vládu naštvou, ale nemusí to zrovna skončit cinkáním klíči. „Ani v listopadu 1917 za petrohradského povstání netekla krev, a vládu bolševici přesto převzít museli. Tiskárny sice výnos vlády socialisty Kerenského ještě vytiskly, ale už nebyl nikdo, kdo by ho po městě vylepil. Tím přestala vláda existovat. Zde se zatím lstivé řeči vládních politiků zveřejňují," dodal.

Dále čtěte:

reklama

autor: olb

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…