Ukažte mi Čecha, který tolik utratí! Majitel teplické kliniky nadává, nepřátelská atmosféra prý vyhání Araby z města

20.05.2017 8:35

Protesty místních vyhnaly z lázeňského města Teplice arabské návštěvníky. Píše to alespoň dnešní vydání MF Dnes. Arabové podle všeho ztrácejí o léčebné kúry ve městě zájem.

Ukažte mi Čecha, který tolik utratí! Majitel teplické kliniky nadává, nepřátelská atmosféra prý vyhání Araby z města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Teplice

Do Teplic přijíždělo ročně až 20 tisíc Arabů. Nyní je čtvrť Šanov, jež se rozkládá okolo lázeňských domů, prázdná. Místní jsou rádi, podnikatelé však trpí. „Nepřátelská atmosféra vůči těmto hostům v Teplicích, ale i v celé České republice, zapříčinila předčasný odjezd těchto klientů již v září,“ konstatuje výroční zpráva za loňský rok. Markantní je také pokles zisku z lázní, jenž spadl z téměř šedesáti milionů o 22,3 milionu.

Mluvčí Dagmar Eflerová pokles klientů zdůvodnila také tím, že se změnla politika zemí ohledně vysílání klientů na léčení do zahraničí. „Všechno závisí na politické situaci v Kuvajtu. Hlavně peníze za ropu nejsou jako kdysi a lidé na pobyty už zdaleka nedostávají tolik financí jako dřív,“ dodává primátor Teplic Jaroslav Kubera. 

Majitel teplické kliniky Abdul Khalouf sice rovněž vidí za poklesem lázeňských hostů změnu blízkovýchodní politiky ve věci příspěvků na cesty, ale zároveň říká, že velkou chybou byly také demonstrace proti Arabům. „Lidé si neuvědomují, že tady utratí 300 až 400 tisíc korun za měsíc. Ukažte mi Čecha, který tolik utratí. Bez jejich peněz tu vznikne velký problém. Nebude práce pro hotely, restaurace, na mzdy zaměstnanců v lázních, taxikáře...“ míní. Místní jsou však rádi. Například oslovená Eliška uvedla, že za nimi zůstával jen binec a je dobře, že jsou pryč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…