Ukrajince zpět domů. Pryč z EU, NATO... A ředitele ČT ať volí lidé! Požadavky z Václaváku

28.10.2022 16:22 | Reportáž

Česká republika musí stát mimo OSN, mimo NATO, mimo EU, mimo Světovou zdravotnickou organizaci, musí bojovat proti covidové totalitě a musí zapracovat na soběstačnosti v oblasti potravin. Jen tak bude opravdu nezávislá. Přesně tato slova se nesla Václavským náměstím v Praze na další demonstraci pořádané pod heslem „Česká republika na 1. místě“. „Nesmí z nás dělat podřadné občany,“ padlo také z řečnického pódia.

Ukrajince zpět domů. Pryč z EU, NATO... A ředitele ČT ať volí lidé! Požadavky z Václaváku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce

Na Václavském náměstí proběhla další demonstrace pod značkou Česká republika na 1. místě. Pořadatel akce Ladislav Vrabel spolu s kolegy opět vypustil holubici míru. Tisíce účastníků akce požádal, aby se při vypouštění holubice k nebi chytili za ruce a aby vytvořili obrovský lidský řetěz, silný řetěz, který demonstruje sílu všech demonstrantů. Všichni se shodli, že Češi chtějí lásku a mír pro celý svět.

„My Češi chceme lásku a mír celému světu. My všichni přejeme lásku a mír celému světu. My Češi přejeme lásku a mír celému světu,“ na tato slova z pódia dávali najevo souhlas demonstranti, když se měla holubice vznést k nebi.

Všichni se také shodli, že celé České republice bude lépe, až se vlády v zemi ujme vláda, pro kterou bude Česká republika na prvním místě.

Poté Penelope Cimprychová volala po tom, aby česká vláda podepsala přímé smlouvy o nákupu plynu s Ruskou federací. Důrazně žádala, aby tento plyn tekl do českých zásobníků.

Na akci také zaznělo, že Česká republika je v oblasti elektřiny soběstačná, toho je zapotřebí využít a dodávat tuto elektřinu českým lidem a českým firmám, a teprve až přebytky prodávat na burze.

Nechyběla ani slova o tom, že Česká republika potřebuje vybudovat zemědělství nezávislé na dotacích z EU a bez geneticky modifikovaných potravin. Ale pokud se to má podařit, pak je prý nutné zajistit dostatek potravin pro občany České republiky – přímo na území republiky vypěstovaných a vyrobených potravin. „Jen to zajišťuje naši nezávislost a jen tak budeme nevydíratelní,“ zaznělo také z pódia.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí
Miroslav Havrda ze strany Svobodných, který dostal slovo poté, zdůraznil, že je třeba znovu bojovat proti covidové totalitě.

„Lékaři musí místo konzultací na dálku opět začít ordinovat,“ volal. „A to nejdůležitější, co vás asi bude zajímat – integrita lidského těla musí být zachována, stejně jako dobrovolnost očkování a způsobu léčby,“ volal Havrda.

Z pódia také zaznělo, že Česká republika by měla vystoupit z NATO a stát se v případné válce mezi Západem a Východem neutrální zemí. Jen tak se prý podaří ochránit české děti. A stejně tak prý Česko musí stát zcela nezávisle mimo OSN, Mezinárodní měnový fond, Světovou zdravotnickou organizaci, NATO i celou Evropskou unii. 

Ladislav Vrabel poté volal po tom, aby všichni uprchlíci z Ukrajiny byli odesláni domů, protože při obnově Ukrajiny bude potřeba každá ruka.

„Ať jdou domů, ať jdou domů, ať jsou domů,“ skandovali shromáždění demonstranti.

„My si přejeme, abychom my tady budovali svoji zemi – a aby si Ukrajinci budovali svůj národ na Ukrajině,“ vysvětloval Vrábel dál, když se snažil vysvětlit, že svým požadavkem myslí nejen na blaho občanů Česka, ale také na blaho Ukrajinců.

Exposlanec Lubomír Volný na pódiu žádal, aby si Česko zachovalo svou měnu i platby v hotovosti. Podle Volného se nesmíme připojovat ani k celosvětovému bezhotovostnímu platebnímu systému, protože jen tak si Česká republika uchová svobodu.

„Svoboda, svoboda, svoboda,“ skandovali demonstranti.

Po Volném dostal slovo Petr Bohuš, bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT v Ostravě a v Praze.

„Jsem rád, že jsme tady opět spolu a že jsme tady spolu, i když Česká republika není stále na prvním místě. A měla by být. Ale vidíte, že ze strany politiků vůči nám přituhuje. Lidé za to, jak se chovají na ulicích, chodí v poutech k soudu. Jsme svědky propagandy a cenzury. Jedním z takových nejkřiklavějších případů je vystoupení pana ministra vnitra Víta Rakušana na Letné,“ prohlásil Petr Bohuš.

Zdůraznil, že politici by měli s českými občany udržovat dialog a neštvat jednotlivé skupiny proti sobě. „Nedělat z nás tady podřadné občany. To nesmíme připustit,“ nechal se slyšet Bohuš.

Zdůraznil, že on i demonstranti s ním dnes stojící na Václavském náměstí chtějí jen klid a mír a dialog, ale také chtějí postavit Česko opět na nohy.

„Pokud jde o mě a o média, tak velká změna s cenzurou a s propagandou v médiích by mohla nastat, kdyby se podařilo promyslet, jak změnit zákon o České televizi a o fungování Rady ČT. Česká televize skutečně selhává v tom, že vysílá jediný názor. My tady potřebujeme redaktory s různými názory, abychom si mohli vybírat ten nejlepší,“ žádal Bohuš s tím, že každý jeden názor musí v ČT dostat prostor. Touto cestou by se podle něj mělo dařit uchovat ve společnosti soudržnost.

Volal po tom, aby veřejnost dostala možnost volit jak Radu České televize, tak i generálního ředitele ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…