Ukrajinci mohou díky našim zbraním dát Rusům „na budku", sdělil analytik

04.05.2022 13:24

Analytik Lukáš Visingr má za to, že ukrajinská armáda je díky strategicky chytré obraně i díky dodávkám zbraní ze zahraničí den ode dne silnější. Rusové podle něj mohou být ještě překvapení, jak špatně jejich vpád na Ukrajinu skončí.

Ukrajinci mohou díky našim zbraním dát Rusům „na budku", sdělil analytik
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kulomet DShK v akci

Ruský vpád na Ukrajinu započal před více než dvěma měsíci. Podle dostupných zpráv Rusové věřili, že válku rychle ukončí, když obsadí Kyjev a do pár dní bude po boji. Jenže čas běží a válka pokračuje. Ukrajinci se dál brání.  

Rusové sice na východě Ukrajiny postupují, ale postupují velmi pomalu a podle analytika Lukáše Visingra hrozí, že se síla ruských invazních jednotek brzy vyčerpá.

„Jde o jednotky kilometrů denně a jejich ztráty jsou obrovské. Pokud bude Rusko takto pokračovat, tak se ruská ofensiva v určitou chvíli zastaví, protože jednotky budou vyčerpané, a pak budou Ukrajinci v pozici, kdy budou moci zahájit velkou protiofenzivu. Lokální protiútok už zvládají, poměrně dobře se jim daří u Charkova. Pokud budou dál dostávat zásilky zbraní ze Západu, tak mají Ukrajinci reálnou šanci, že způsobí Rusům obrovskou vojenskou porážku a budou je schopni začít vytlačovat ze svého území,“ konstatoval ve vyjádření pro Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…